Binnenkijken bij Romina - My Simply Special
18/03/2016

Binnenkijken bij Romina

Het blijft leuk om te zien hoe iemand anders zijn/haar huis inricht en als er iemand gek is op interieur dan is het Romina wel. Romina (29) heeft namelijk haar eigen blog Interieurtips.eu waar ze fulltime aan werkt en ze is dus altijd bezig met alles wat met interieur te maken heeft. Samen met haar twee katten Yoshi & Roosha woont ze in Groningen-stad en vandaag geeft ze ons een kijkje bij haar in huis.

Binnenkijken bij Romina

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woon hier sinds september 2008. Toen ik klein was ben ik ooit in één van deze huizen geweest en dit huisje is altijd in mijn hoofd gebleven. Toen ik in 2008 op zoek was naar een woning kwam ineens dit huisje voorbij. Ik heb erop gereageerd en heb het huisje nog gekregen ook! Ik heb hier een tijdlang gewoond zonder veel dingen aan te passen – vloer erin, verf op de muren en klaar was ik. De laatste tijd ben ik steeds meer dingen aan het veranderen en probeer ik m’n huisje steeds meer naar mijn eigen smaak in te richten.

Binnenkijken bij Romina

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Een lichte basis, met ieder seizoen een andere accentkleur – eentje die gevoelsmatig bij het seizoen past. Qua stijl komt mijn interieur het dichtst bij de Scandinavische stijl, hoewel ik plannen heb om mijn slaapkamer om te toveren in een romantische slaapkamer met een stoer tintje.

Binnenkijken bij Romina

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn ideeën komen overal vandaan – ik kan niet specifiek iets aanwijzen. Soms hoef ik maar één klein dingetje te zien (op Instagram, in een blad, op een willekeurige website, in een film of serie, etc.) en mijn hoofd maakt er een compleet nieuwe inrichting van. Terwijl ik bezig ben komen er nog weer andere ideeën bij – mijn hoofd staat bijna nooit stil (wat niet altijd even fijn is).

Binnenkijken bij Romina

Wat is je favoriete plek in huis?

Die verschilt per verandering in huis. Op dit moment is het het hoekje van mijn bank waar de vloerlamp staat.

Binnenkijken bij Romina

Neutraal of kleurrijk?

Niet al te kleurrijk, maar je vindt bijna altijd wel minstens één kleur in mijn huis. Ook dit hangt weer van het seizoen af; in de winter heb ik ook een tijdje een zwart-wit-grijs interieur gehad, maar zodra het zonnetje weer tevoorschijn komt voeg ik er direct weer wat kleur aan toe. Op dit moment is dat mint, maar in de herfst had ik okergoud en in de zomer zachtroze. Komende lente ga ik waarschijnlijk voor een combinatie van pasteltinten, dus dan wordt het weer een stuk kleurrijker.

Binnenkijken bij Romina

Echte planten of nepplanten?

Echte!

Schoonmaken of opruimen?

Beide. Zodra ik aan het opruimen ben gaat ook overal een doekje overheen.

Binnenkijken bij Romina

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik shop bijna altijd bij fonQ. ‘Voor 24:00 uur besteld, morgen in huis’ is bij hen ook echt zo en daar hecht ik veel waarde aan. Maar ik heb ook veel spulletjes in huis van HEMA – bij iedere nieuwe collectie pluk ik daar wel weer wat vandaan.

Binnenkijken bij Romina

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik heb eens een vaas gemaakt van Polygonumtakken in verschillende hoogtes. Die staat nu op zolder, maar moet ik denk ik maar weer eens naar beneden halen. Het is een hele simpele DIY en is snel klaar, maar ik vind hem des te leuker.

Wat staat er nog op je wishlist?

De White Stone-tafeltjes van Zuiver.

Binnenkijken bij Romina

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik denk eigenlijk nooit na over een ‘droomhuis’, misschien ben ik daar te down to earth voor. Ik woon alleen en een groter huis dan dit heb ik niet nodig en hoef ik daarom ook niet. Daarnaast heb ik totaal geen zin in alles dat bij verhuizen komt kijken, haha. Maar tegen een mooiere badkamer, toilet en keuken zou ik geen nee zeggen… Ik woon in een oud huurhuis met bijpassende inrichting en het zijn dus niet bepaald ruimtes die ik graag ter inspiratie aanbiedt

Binnenkijken bij Romina

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak een moodboard. Verzamel alles dat je mooi vindt, van een bank tot salontafel(s) en van iets kleins als een kandelaar tot de kleur die je in je interieur wilt laten terugkomen. Als je letterlijk ‘alles dat je mooi vindt’ bij elkaar hebt gezocht zijn dat waarschijnlijk een hele hoop meubels en accessoires. Ga alles per soort langs (banken, tafels, stoelen, tv-kast, etc.) en kies steeds degene die je het mooist vindt. Zodra je alles hebt gehad plak je de meubels en accessoires die over zijn op een groot vel papier of digitaal in bijvoorbeeld Paint. Als je je bij het totaalplaatje goed voelt weet je welke richting je op moet voor een interieur waarin jij je fijn en thuis voelt!

Binnenkijken bij Romina

Dankjewel Romina voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Romina, neem dan eens een kijkje op haar leuke blog en fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Romina”

    March 18, 2016

    Wauw, wat een prachtig interieur!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie