Binnenkijken bij Wieke - My Simply Special
28/06/2019

Binnenkijken bij Wieke

Wieke (28) is niet alleen opleider en trainer bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, ze is ook interieurarchitect bij Wieke Ontwerpt. Je raadt het misschien al, maar die skills zie je natuurlijk ook terug in haar mooie huis. Samen met Alex en Eddy (beter bekend als Ed the Cat), woont ze in Sittard.

Binnenkijken bij Wieke

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

In augustus 2017 kochten we onze jaren ’50 woning en begonnen we aan een enorme klus. Een gevalletje van bijna alleen de buitenmuren bleven staan. We kozen voor dit huis omdat het 500 meter van het Stadspark ligt en je in vijf minuten fietsen in de stad bent. Toen ik de plattegrond van de woning op Funda bekeek, klopte het meteen voor mijn gevoel. De woning is 8 meter breed (dat zie je niet meer zo vaak!) en de benedenverdieping was al uitgebouwd. Met een aantal muren breken en functies naar een andere plek verplaatsen, zag ik meteen de perfecte indeling voor me.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de begane grond sloopten we twee muren waardoor er mooie, open ruimtes ontstonden: een ruime entreehal en een fijne leefkeuken. Grote raampartijen zorgen ervoor dat er veel daglicht de woning binnenkomt. Op de eerste verdieping kozen we ervoor om de plafonds eruit te halen. Weg kleine bergzolder, en hallo mooie hoge ruimtes! Ook maakten we een groot dakraam boven de trap, waardoor we nu kunnen genieten van lekker veel daglicht in de hal en op de overloop. Eén van vier slaapkamers voegden we samen met de oorspronkelijk kleine badkamer. Zo ontstond een grote, luxe badkamer met ruimte voor een dubbele wastafel, een inloopdouche, een toilet en ligbad. Om zoveel mogelijk originele elementen van het huis te behouden, lieten we de oude planken vloeren liggen. Deze zorgen voor een warme, authentieke sfeer in de slaapkamers. Ook de oude deuren, deurklinken- en kozijnen zijn bewaard gebleven. Dankzij zonnepanelen, een warmtepomp, vloer, spouwmuur- en dakisolatie, nieuwe kozijnen met HR++ isolatieglas, vloerverwarming en laag gestookte convectoren is dit huis milieubewust en energieneutraal ontworpen. Afgelopen jaar kregen we zelfs geld terug van de elektriciteitsmaatschappij!

Binnenkijken bij Wieke

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Hm lastig, een beetje retro modern met wat bohemian invloeden zou ik zeggen.

Binnenkijken bij Wieke

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vooral uit tijdschriften en ik struin graag Pinterest en Instagram af om inspiratie op te doen.

Binnenkijken bij Wieke

Wat is je favoriete plek in huis?

Oeh, dat zijn er eigenlijk meerdere. Maar als ik echt moet kiezen, dan misschien toch liggend in bad met de lichten gedimd en een kaarsje en muziekje erbij. Even niets, even relaxen, even me-time.

Binnenkijken bij Wieke

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk! Ik hou van kleur bekennen

Binnenkijken bij Wieke

Echte planten of nepplanten?

Echte planten! Ik ben echt dol op planten. Ik kan geen tuincentrum uitlopen zonder weer een paar plantjes te kopen. Vriendjelief vindt het nu al een jungle thuis, dus hij houdt me nog een beetje tegen, want anders…

Binnenkijken bij Wieke

Schoonmaken of opruimen?

Dan toch schoonmaken. Ik vind het heerlijk als alles weer lekker fris ruikt. Ik gooi dan ook altijd teveel eucalyptus schoonmaakmiddel in het water, waardoor die fles in no-time op is.

Binnenkijken bij Wieke

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Bij de Sissy Boy, VT Wonen, Wehkamp, Kwantum en Karwei weet ik altijd wel iets leuks te scoren.

Binnenkijken bij Wieke

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Het schilderij van onze kat Eddy, gemaakt door een vriend van ons. Het zijn 28 houten panelen van 20x20cm die samen een soort IXXI vormen. In het schilderij komen de kleuren van ons huis terug. Zo zijn de roestkleurige onderdelen gemaakt met de restjes verf die we over hadden van de muur in de woonkamer. Het is een echte eyecatcher!

Binnenkijken bij Wieke

Wat staat er nog op je wishlist?

Een mooie kelim (kleed) uit Marokko. Gelukkig willen we eind dit jaar die kant op

Binnenkijken bij Wieke

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Over een poosje zouden we heel graag een boerderij willen opknappen. Met genoeg tuin eromheen voor veel diertjes (kippen, hond, katten, geiten, konijnen). Het lijkt me enorm gaaf om zo’n oude boerderij te renoveren en het moderne te combineren met authentieke elementen zoals de houten draagbalken.

Binnenkijken bij Wieke

Hebben jij en Alex (ongeveer) dezelfde smaak?

We zitten redelijk op één lijn. Veel interieurbeslissingen, vooral de bouwkundige, keurt hij al snel goed. Ik hou wel wat meer van accessoires en plantjes, mijn vriend houdt het liever wat rustiger. En mijn liefde voor vintage en kringloopgelukjes snapt hij helemaal niet, haha. Ik kwam een keer dolgelukkig thuis met een vintage tafeltje en Alex zei “Wat een lelijk ding, zet dat maar ergens achter in de tuin!”. Nou ja zeg, echt niet! Hij staat nu mooi te pronken in de hal

Binnenkijken bij Wieke

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, het is echt een combinatie van ons samen geworden. Ik wilde graag de hoge plafonds op de bovenverdieping, hij kreeg daarvoor de leefkeuken met een groot fornuis. Ik koos de gele bank, hij de patroontegeltjes in de badkamer. Samen ontwierpen we de indeling van de ruimtes, de keuken en de badkamer. Ik tekende alles in 3D, hij bouwde het. De perfecte combinatie toch?

Binnenkijken bij Wieke

Welk item van Alex zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Poeh, dat zou ik zo 1, 2, 3 echt niet weten. Als ik er zo over nadenk, heb ik misschien toch wel iets meer beslist in huis dan hij :). Ik stelde de vraag hardop en vriendjelief zei “niks, want ik heb smaak’’. Dus…

Binnenkijken bij Wieke

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Als je materialen en kleuren kiest, zorg er dan voor dat je een staaltje mee naar huis neemt. Kijk hoe het eruit ziet in combinatie met de andere interieurelementen, materialen en kleuren. En met daglicht en kunstlicht. Vooral bij elementen die elkaar raken (vloer-muur, raambekleding-muur, keukenblad-keukenfrontjes, zitbank-muur, etc.) is het belangrijk dat ze matchen. En dat zie je het best in het echt, in z’n geheel.

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Wieke! Willen jullie meer van Wieke zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar site!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Wieke”
    Bo

    June 29, 2019

    heel gaaf! ik had wel meer foto’s willen zien. mooi hoor


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie