De plannen voor mijn nieuwe werkruimte - My Simply Special
20/03/2017

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Ik werk voornamelijk vanuit huis en heb dus ook een werkruimte waar ik voornamelijk te vinden ben. Eind dit jaar gaan we verhuizen en ook in ons nieuwe huis kan ik één van de slaapkamers boven gebruiken als mijn kantoor. Heel erg fijn! Maar hoe ga ik die ruimte inrichten? Welke meubels gaan er mee? Ik denk er nu vast over na want het leek me niet handig om dat pas te doen als onze baby er is. Dan heb ik vast wel wat anders aan mijn hoofd. In deze post laat ik jullie de huidige situatie zien en deel ik mijn plannen en inspiratie voor mijn nieuwe werkruimte.

De meubels

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Deze kast heb ik ooit van mijn vader gekregen en stond vroeger in mijn slaapkamer. Inmiddels staat hij dus in mijn werkruimte en heb ik er een heleboel mappen en dozen instaan om al mijn kantoorspullen en documenten netjes te organiseren. Ja, deze moet zeker mee. Links naast de kast zie je trouwens nog een deur, daarachter zit een soort inbouwkast waar ik nu mijn tassen heb hangen. Helaas kan die natuurlijk niet mee.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

In een hoekje staan deze lamp van Zuiver en een poefje. Beide vind ik nog steeds erg leuk en moeten zeker mee, al mag de lamp ook best ergens anders in huis komen hoor, als deze net te groot is. Dan ruil ik ‘m gewoon om met een kleinere witte lamp uit de woonkamer. En het poefje? Die wil ik het liefst in de babykamer neerzetten als daar ruimte voor is en anders gaat hij naar de woonkamer of slaapkamer. Hij moet in elk geval blijven.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Dit ‘pronkrek‘ heb ik ooit zelf gemaakt en ik blijf ‘m leuk vinden. Toch denk ik dat hij niet mee gaat. Hij zal niet in mijn nieuwe werkruimte passen en voor beneden hebben we al een ander rek. Nee, deze ga ik weggeven als iemand ‘m wil hebben. Voor die bijzettafeltjes heb ik eigenlijk nog geen plan, ik denk dat ik dat pas beslis als we het hele huis een beetje ingericht hebben.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Het belangrijkste en grootste item is natuurlijk mijn bureau. Ik vind ‘m nog steeds prachtig, al zou het blad wel even geschilderd mogen worden. Hij gaat in elk geval mee, maar ik ga ‘m wel tegen een muur zetten zodat onze kleine straks niet aan de kabels kan trekken en de monitor van de tafel gooit. Dat lijkt me niet zo veilig. O ja, dan is er nog dat bijzettafeltje in de hoek. Die is echt al heel oud maar nog wel netjes dus ik denk dat ik daar een nieuwe eigenaar voor wil zoeken.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Dan als laatste hebben we nog dit dressoir. (Ik heb deze foto even uit een zwangerschapsupdate gehaald. Inmiddels ziet alles er iets anders uit.) Hij staat nu in onze slaapkamer, maar in ons nieuwe huis zal hij daar niet passen en ik vind ‘m te leuk om ‘m weg te doen. Die wil ik dus in mijn nieuwe kantoor hebben. Bovendien kan ik bergruimte kan ik goed gebruiken!

Het plan

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Kijk dit is een deel van de plattegrond van ons huis. We hebben boven straks drie slaapkamers waarvan de kleinste de babykamer wordt en de kamer ernaast mijn kantoor. Waarom we daarvoor kiezen? Die kleinere kamer zit niet naast de badkamer dus dan heeft onze baby minder last van de geluiden die daarvandaan zouden kunnen komen. Dat is in elk geval het idee. Op deze manier is er in mijn werkruimte genoeg vloeroppervlak over voor een kindje om te spelen als ik achter mijn laptop zit.

Als ik de meubels zo uitteken, dan past mijn bureau prima tegen de lage muur en ook voor de Chinese kast en het dressoir zijn mooie plekjes te vinden. Ik zou de hoge kast en het bureau natuurlijk om kunnen wisselen, maar ik denk dat dit leuker staat en ik wil graag planken boven het bureau hangen. Aan de andere kant zou dat raam in de weg zitten. Waar de lamp moet komen te staan weet ik nog niet. Misschien naast mijn bureau of juist naast het dressoir. Hmm, daar ga ik nog even over nadenken.

Inspiratie

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Dit bureau is veel kleiner dan die van mij, maar ik vind de planken erboven wel heel erg leuk staan. Zeker aangezien ik mijn pronkrek straks niet meer heb. Plus, je kan er ook eventueel wat nette opbergdozen opzetten voor meer bergruimte. Daar hou ik van! Ik heb in mijn Chinese kast nu een aantal kartonnen dozen van Ikea staan. Zoiets als dit, maar dan strakker. Ik zou ook best een paar witte kunnen kopen en die op die planken kunnen zetten.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Een deel van de dozen uit die Chinese kast kan ik dan verplaatsen naar het dressoir zodat ik in de Chinese kast ruimte creëer voor mijn tassen. De ruimte op de kast kan ik leuk aankleden met planten en accessoires. Wat ik boven de kast ga doen weet ik nog niet zo goed. Ik vind dit idee met de grote posters wel gaaf, maar bij Engelbert Strauss zag ik dat er van die briefklemmen bestaan met magneet. Dat bracht me op het idee om een magneetbord of zo’n gaasrek op te hangen. Daar kan je dan leuke kaartjes of foto’s aan ophangen. Maar ik denk dat ik dat pas ga beslissen als de kamer verder een beetje ingericht is.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Mijn bureau is dus vrij groot (zo fijn!) en mijn eerste reactie is om mijn laptop en monitor in het midden neer te zetten. En misschien doe ik dat ook wel gewoon, maar deze foto laat wel mooi zien dat ik ook best meer aan de zijkant kan gaan zitten. Dan ontstaat daarnaast ruimte voor bijvoorbeeld  het maken van foto’s voor mijn blog, mijn naaimachine of een ladekastje voor onder het bureau. (Ja, ik ben gek op bergruimte!)

Ik geloof dat ik een aardig plan heb voor de basis van mijn nieuwe werkruimte en ook genoeg ideetjes om het verder aan te kleden en af te maken. Ik heb in elk geval al zin om ermee aan de slag te gaan!

Bron: foto 8, 9, 10

Geschreven-RCategorieën: Interieur, Living4 reacties op “De plannen voor mijn nieuwe werkruimte”
  Lisan

  March 20, 2017

  Die witte lamp vind ik echt prachtig! Ben benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden,  March 20, 2017

  Wauw wat een mooie werkruimte. Ben benieuwd naar je nieuwe werkruimte. Die lamp van zuiver is echt prachtig.  March 20, 2017

  Wat een toffe kast!!  March 22, 2017

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie