Decoreren met glazen kistjes - My Simply Special
06/01/2016

Decoreren met glazen kistjes

Jullie kennen ze vast al, die glazen kistjes met metalen randjes. Je hebt ze in verschillende kleuren, maten en met en zonder deksel. Zelf vind ik ze ontzettend leuk en ik heb er dan ook een paar in huis. Maar wat kan je er nou mee? Je kan ze natuurlijk leeg laten (ze zijn leuk genoeg zo), maar je kan er ook iets instoppen. In deze post deel ik verschillende ideetjes met jullie.

Dagboek: Optreden

Kijk, ik heb twee van deze schattige kleine kistjes met koperkleurige randjes. Ik bestelde ze online, maar kan ze helaas nu niet meer terugvinden. Ik denk eraan om er één als ringendoosje te gebruiken tijdens onze bruiloft, maar wat zal ik er tot die tijd eens instoppen?

Decoreren met glazen kistjes

Sieraden

Als je dit soort kistjes als ringendoosje voor een bruiloft kan gebruiken, dan kan je er natuurlijk ook andere sieraden in leggen. Zo kan je je mooiste sieraden mooi presenteren en is het elke dag een feestje om te kiezen wat je die dag zal dragen.

Decoreren met glazen kistjes

Zonnebrillen

Of wat dacht je van zonnebrillen? Als je een wat groter en niet te hoog kistje hebt, dan kan je daar perfect je (zonne)brillencollectie in uitstallen. Praktisch en het ziet er leuk uit. (Dan moet je alleen de bijbehorende brillenkokers ergens anders opbergen.)

Decoreren met glazen kistjes

Kaarsen

Heb je een groter kistje zonder deksel? Dan staat het erg leuk om er een verzameling kaarsen in te plaatsen. Door de reflectie van het glas lijkt het ook nog eens alsof er extra veel kaarsen branden.

Decoreren met glazen kistjes

Voorraad #1

Soms staat het erg leuk om voorraad van bepaalde items op te bergen waar je ze kan zien. Deze kaarsen zijn daar een leuk voorbeeld van.

Decoreren met glazen kistjes

Voorraad #2

Kijk, het werkt ook met items die je elke dag gebruikt. Zo zien wattenschijfjes en -staafjes er ineens een stuk luxer uit en je badkamer dus ook!

Decoreren met glazen kistjes

Souvenirs

Het kan nog wel eens lastig zijn om kleine souvenirs en andere items met emotionele waarde een goede plek te geven. Door ze in een glazen kistje te leggen kan je ze mooi presenteren zonder dat ze kwijt raken of het geheel er rommelig uitziet.

Decoreren met glazen kistjes

Gewoon mooi

Natuurlijk kan je dit soort glazen kistjes ook gebruiken om mooie decoratie-items in te zetten. Het hoeft dan geen functie te hebben, maar het ziet er wel leuk uit. En door items te groeperen voorkom je rommel. Oh! En plantjes staan ook leuk in dit soort hoge exemplaren!

Decoreren met glazen kistjes

Wat zouden jullie in dit soort glazen kistjes plaatsen?

Bron: foto 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Categorieën: Interieur, Living
Tags:10 reacties op “Decoreren met glazen kistjes”

  January 6, 2016

  Staat ontzettend leuk, heb al een paar keer op het punt gestaan om zo`n kistje te kopen.
  Liefs  January 6, 2016

  Ik vind die glazen kistjes dus ook ontzettend leuk! Ik heb heel erg lang gezicht naar kistjes met ‘gouden’ randen en toevallig recent gevonden bij Sissy-Boy voor echt een héle schappelijke prijs. Ik zit er zelf aan te denken om er wat natuur spullen in te doen, mooie veren, kristallen, een fossiel. Maar goed, dat eerst maar vinden voorlopig blijven ze nog even leeg

  Ik vind het trouwens wel een ontzettend gaaf idee om ze in de badkamer te gebruiken voor wattenschijfjes e.d. Ga hem onthouden, thanks!


  Friedrich W Mulder

  October 29, 2017

  Ik zoek voor mijn iconen glazen show case/of kist afm. ong. 25×30 cm enig ide waar ik dat kan vinden?
  vr groet
  FWM


  MySimplySpecial
  October 29th, 2017


  Misschien bij Loods 5? Succes met zoeken!


  Sophie

  November 5, 2017

  Ik zoek voor een gedroogd bruidsboeket een glazen kistje….

  Tips??


  MySimplySpecial
  November 5th, 2017


  Ook bij Loods 5 misschien? Daar hebben ze meestal wel verschillende formaten als je goed zoekt, maar of die groot genoeg zijn durf ik niet te zeggen.


  Caroline

  November 23, 2019

  Ik heb er een met aantal KLM huisjes er in, een met de eerste schoentjes en een met paar bonbons welke ik op koffieboek heb gelegd.


  MySimplySpecial
  November 23rd, 2019


  Wat een leuke ideeën!


  Nikki

  March 17, 2020

  Heel leuk !
  Waar bestellen jullie ze ? Voor een leuk prijsje .


  MySimplySpecial
  March 18th, 2020


  Ik heb er een aantal bij Loods 5 gevonden. Ik weet niet wat ze nu in het assortiment hebben, maar het valt te proberen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie