DIY: baby haarspeldjes - My Simply Special
25/10/2019

DIY: baby haarspeldjes

Ik hou ervan om dingen op tijd af te hebben, dus tegen de tijd dat mijn zwangerschapsverlof begon, stonden er nog maar weinig grote dingen op mijn to-do lijst voor de komst van de baby. Dat gaf me ruimte om wat nieuwe projectjes op te pakken en zo ontstonden deze schattige baby haarspeldjes. Ik ben een tijdje aan het rommelen geweest om erachter te komen hoe je ze het beste kan maken en uiteraard heb ik dat voor jullie vastgelegd.

DIY: baby haarspeldjes

Wat heb je nodig?

 • stukjes lint: 15,5 cm lang en 2,5 cm breed
 • kleine haarspeldjes
 • transparante textiellijm
 • transparante contactlijm (ik gebruikte iets van Bison)
 • aansteker

DIY: baby haarspeldjes

Zo maak je deze baby haarspeldjes

 • Knip je lint in een deel van 12 cm en een deel van 3,5 cm.
 • Smeer een beetje textiellijm op de uiteindes van het lange gedeelte.
 • Vouw een van de uiteindes naar het midden van het lint en plak vast.

DIY: baby haarspeldjes

 • Vouw vervolgens de andere kant ook richting het midden en plak vast bovenop het al vastgeplakte uiteinde.

DIY: baby haarspeldjes

 • Vouw het stukje stof zoals je hierboven op de foto kan zien.

DIY: baby haarspeldjes

 • Doe wat lijm in de plooien en klem het geheel tussen een knijper.
 • Laat goed drogen.

DIY: baby haarspeldjes

 • Pak nu het kleine stukje lint erbij en haal de aansteker voorzichtig langs de randen om rafelen te voorkomen.
 • Plak de randen naar binnen toe vast zoals je op de foto hierboven ziet.

DIY: baby haarspeldjes

 • Smeer wat lijm op een van de uiteindes en plak het lintje in een rondje.
 • Is alles droog? Schuif dan het strikje door het lusje en lijm aan de achterkant vast.

DIY: baby haarspeldjes

 • Besmeer de achterkant van het lusje van je strikje met de contactlijm.
 • Smeer ook wat lijm op een haarspeldje.
 • Laat de lijm 10 minuten drogen en duw daarna alles goed tegen elkaar.

DIY: baby haarspeldjes

Zijn ze niet schattig?

DIY: baby haarspeldjes

Het leuke van deze speldjes is dat je ze in allerlei kleuren en prints kan maken en je hebt er geen naaimachine voor nodig! En is je kindje al wat ouder? Dan kan je ook grotere versies maken door breder lint te pakken en langere stukjes te gebruiken.

DIY: baby haarspeldjes

Ik heb trouwens de ‘techniek’ die ik hierboven deel ook met smaller lint geprobeerd, maar dan worden de strikjes zo smal dat je er niet echt meer een speldje achter kan verbergen. Als alternatief heb ik daar gewoon strikjes in geknoopt en dan krijg je  wat je hier ziet. Ook cute.

DIY: baby haarspeldjes

Op het moment dat ik deze post type, is Zusje nog niet geboren en ik ben dus heel benieuwd wanneer ze genoeg haar zal hebben om deze baby haarspeldjes te dragen en hoe ze zullen staan. Mijn handen jeuken in elk geval om nog meer varianten te maken!

Dragen jullie dochters vaak haaraccessoires?Categorieën: Baby, DIY, Kids, To Do6 reacties op “DIY: baby haarspeldjes”

  October 25, 2019

  Hoe leuk is dit! Zo enorm schattig die strikjes. Ik vind je altijd zo creatief en ik krijg door jou ook inspiratie om zelf lekker aan de slag te gaan. Een heel leuk idee en het ziet er niet eens zo lastig uit! Ik ga deze blog opslaan, voor als ik straks in mijn vakantie meer tijd heb om creatief bezig te zijn. Bedankt voor het delen!


  MySimplySpecial
  October 25th, 2019


  Dat is leuk om te horen! Fijne vakantie alvast en veel plezier met maken!


  Gaby

  October 25, 2019

  Oh super leuk je bent echt creatief  October 25, 2019

  Ik maakte deze vroeger ook altijd, zo leuk om te doen! Perfect ook om zo bij elke outfit een bijpassend strikje in elkaar te knutselen.  October 26, 2019

  Zo leuk. Ik ga er ook eens mee aan de slag. Jouw strikjes liggen hier alvast klaar voor als haar haartjes wat langer zijn

  X


  Christine

  October 28, 2019

  Hihi, hier al baby af, een dreumes van bijna 15 maanden, maar nog steeds alleen donshaar op haar hoofdje, niet lang of veel genoeg om vast te spelden!! Ach ja, komt vast goed, bij dr grote zus van vier kan ik me er helemaal mee uitleven!! Overigens kun je in die hele smalle strikjes ook bobbypins doen, voor als ze kleuter is.. mijn vierjarige dochter krijgt ook regelmatig (glitter-)bobbypins in


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie