DIY: Babydeken (zo zacht!) - My Simply Special
05/05/2017

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Kennen jullie die dekens van merken als Koeka en zo? Prachtig! Helaas zijn ze ook best wel prijzig en dat weerhoudt me er dan van om ze te kopen. We hebben al genoeg nodig. Maar! Gelukkig kan je zelf ook heel makkelijk een mooie babydeken maken. Helemaal naar je eigen smaak. Ik ging ermee aan de slag en maakte een babydeken voor in het ledikantje en ook meteen een voor in de kinderwagen. Lees snel verder als je meer foto’s van het eindresultaat wil zien en de uitleg voor als je zelf ook aan de slag wil gaan.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

De materialen

Welke stoffen je wil gebruiken, is helemaal aan jou! Ik vind de wafelstoffen die je veel ziet bij babyspullen heel erg leuk, dus ik combineerde dat met een lekker zacht en aaibaar stofje dat ‘minky fleece’ genoemd wordt. Het is maar net wat je leuk vindt. Een patroontje kan bijvoorbeeld ook. Mijn stoffen vond ik hier en hier. Vergeet alleen niet na te denken over hoe warm een dekentje wordt. Hoeveel je van elke stof nodig hebt, hangt af van wat voor deken je gaat maken. Ik zal hieronder twee voorbeelden geven.

Voor een ledikantdeken:

 • 2 stukken stof van 106 bij 156 cm
 • garen passend bij de gekozen stoffen

Voor een wagendeken:

 • 2 stukken stof van 66 bij 86 cm
 • garen passend bij de gekozen stoffen

Let op! Gebruik je net als ik wafelstof? Was het dan eerst op 30 graden en laat het drogen. Die stof krimpt namelijk een beetje.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Zo maak je zelf een babydeken

 • Begin met het op maat knippen van de stoffen als je dat nog niet gedaan had.
 • Leg vervolgens beide stoffen netjes op elkaar met de goede kanten van de stoffen naar elkaar toe.
 • Speld de lagen aan elkaar.
 • Draai de stoffen om en controleer aan de andere kant ook of beide lagen stof netjes glad liggen. Herhaal dit eventueel als dat nodig is.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

 • Stik nu de lagen aan elkaar met behulp van de naaimachine. Doe dit op een centimeter of 3 vanaf de rand. Zorg er wel voor dat je een opening van ongeveer 20 cm houdt.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

 • Optioneel: werk de randen netjes af.
 • Knip de overtollige stof weg en knip de hoeken schuin af.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

 • Gebruik de opening om de stoffen om te draaien (binnenstebuiten te keren) zodat de goede kanten aan de buitenkant komen te zitten.
 • Naai de opening met de hand dicht. (In deze video kan je zien hoe je dat kan doen, al kan je het strijken bij deze stoffen wel overslaan.)

DIY: Babydeken (zo zacht!)

 • Om ervoor te zorgen dat de randen van je deken mooi plat blijven, kan je je stoffen nog een keer aan elkaar stikken op ongeveer een centimeter van de randen. Let erop dat je dan de juiste kleuren garen gebruikt!
 • Nu hoef je de deken alleen nog maar even te wassen en hij is klaar voor gebruik!

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Kijk, dat ziet er netjes uit, toch? Dit is de kleine deken voor in de kinderwagen…

DIY: Babydeken (zo zacht!)

…en hier zie je de grote deken.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Op het moment dat ik deze foto’s maakte, had ik verder nog geen lakentjes en zo in huis, maar ik heb mijn babydeken toch vast even in de kinderwagen gedaan. Mijn bedoeling is om de grijze wafelstof aan de buitenkant te gebruiken, maar andersom kan natuurlijk ook.

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Veel plezier met deze DIY! Vergeten jullie me niet te taggen (@mysimplyspecial) als je ook een babydeken gemaakt hebt? Ik vind het erg leuk om jullie creaties te zien!Categorieën: Baby, DIY, Kids, To Do88 reacties op “DIY: Babydeken (zo zacht!)”
  Annemieke

  May 5, 2017

  Hoi! Nog niet zelf gemaakt, maar zal dit zeker ook gaan proberen. Het ziet er echt heel goed uit! Goed gedaan leuk om het ook zo beschreven te zien, dat maakt het voor ons weer een stuk makkelijker!


  Anitra
  February 7th, 2018


  Bij Destinystoffen deze stofjes gekocht en er een babynestje van gemaakt


  MySimplySpecial
  February 7th, 2018


  Wat leuk om te horen!  May 5, 2017

  Leuk gedaan meis. Ziet r netjes uit!

  X


  Andrea

  May 6, 2017

  Super leuk!!!


  Bo

  May 7, 2017

  Mooi chapeau!


  Ruth

  May 8, 2017

  Ooo wat een leuke en makkelijke diy en wat een leuke stofjes hebben ze op die site (ik denk dat ik maar 10 dekentjes moet gaan maken, want ik zie zoveel wat ik leuk vind). Kan je mij vertellen hoe dik/warm de stoffen zijn die jij hebt gebruikt? Onze dochter zal geboren worden in de herfst dus ik wil wel lekker een warm dekentje voor haar maken


  MySimplySpecial
  May 8th, 2017


  Hihi, ja kiezen vond ik ook heel moeilijk! Hoe warm de stoffen zijn durf ik niet te zeggen. Ik denk dat de witte stof die ik heb gebruikt wel minder warm is dan bijvoorbeeld een badstof, maar dat is ook maar een schatting van mijn kant.


  Anja
  August 23rd, 2018


  Ik heb an de ene kant wafelstof met aan de binnenkant badstof gebruikt. Dat is wat dikker dan de gewone wafelstof, dus ook warmer. En dan de fleecestof aan de andere kant  May 8, 2017

  dat heb je super mooi gemaakt! ik naai ook babydingen, alleen dan kleertjes!


  MySimplySpecial
  May 9th, 2017


  Dat is ook leuk, misschien dat ik dat ook nog wel eens ga proberen!


  Elise

  June 23, 2017

  Onwijs mooi dekentje! Zojuist de wagendeken gemaakt. Super blij mee! Heerlijke stoffen ook! Daar ga ik zeker meer mee maken


  MySimplySpecial
  June 25th, 2017


  Wat leuk om te horen!


  Maaike

  September 7, 2017

  Héél erg leuk!!!


  Angela

  September 9, 2017

  Ik word zo blij van dit soort leuke en simpele DIYs!
  Ontzettend mooie dekentjes, complimenten!

  Ik wil ook zo’n dekentje maken, maar mag je die witte (minky fleece) stof wel gebruiken voor een pasgeborene? Want ze zeggen dat alles 100% katoen moet zijn….

  Alvast bedankt


  MySimplySpecial
  September 9th, 2017


  Dankjewel, dat is leuk om te horen! Onze kraamzorg liet ons overdag wel katoenen (bad)capes gebruiken omdat dat ademt en Liam anders soms te warm werd als hij bij ons lag in een ander soort dekentje. Voor ‘s nachts gebruikten we gewoon mijn zelfgemaakte dekens en zelfs dubbel geklapt voor extra warmte. Dat doe ik nu Liam 7 weken oud is ook nog steeds en dat werkt prima. De meningen hierover zullen vast verschillen, maar dat blijft altijd


  Angela
  September 10th, 2017


  Dank je!


  Maaike

  September 24, 2017

  Ik ga morgen aan de slag!
  Wel één vraagje: heb je de ‘omslag’ ook vastgenaaid? Zodat de kleine het dekentje niet over zijn/haar hoofd kan trekken en eronder komt te liggen?


  MySimplySpecial
  September 25th, 2017


  Leuk, veel plezier! Nee die naai ik niet vast. Daar vouw je namelijk nog een lakentje overheen. Ik gebruik mijn deken in het ledikantje nu zelfs dubbelgevouwen en dus zonder omslag.


  Maaike
  September 25th, 2017


  Dank!


  Suus

  September 29, 2017

  Wat een ontzettend gave deken! Ik wil dit zeker proberen, maar ik ben absoluut niet handig en heb weinig ervaring met het naaien van stofjes. Is het moeilijk om deze deken te maken? Het lijkt niet alsof het moeilijk is, maar dat idee heb ik vaker..


  MySimplySpecial
  September 29th, 2017


  Nee hoor, dit is een heel mooi projectje als je nog weinig ervaring hebt. Je kan altijd, als je dat fijn vindt, even een miniversie maken met wat goedkope stof om een keer te oefenen. Succes en veel plezier!


  Amber

  October 14, 2017

  Heel gaaf!! En bedankt voor je uitgebreide DIY aanwijzingen!!
  Ik ga her proberen, maar nog wel echt een beginneling hier 🙈

  Mijn vraag: voor een wiegdeken heb je 66×86 wafelstof nodig en nog een andere stof in dezelfde maat. Als ik op de websites van de wafelstof kijk gaan de stoffen per halve meter. Hoe kan ik het beste de juiste maat voor de wiegdeken bestellen? Hoeveel halve meters heb ik dan nodig?

  Alvast bedankt!! ✌️

  Groetjes, amber


  MySimplySpecial
  October 15th, 2017


  Je hebt dan twee halve meters nodig, dan krijg je gewoon een stuk stof van 1m bij 1,5m. Dan kan je zelfs twee dekens maken, of de rest van de stof gebruiken voor iets anders. Heel veel plezier!


  Amber

  October 16, 2017

  Hartstikke bedankt voor je reactie!! Lief dat je ons zo opweg helpt!! ✌️

  Ik ga aan de slag! Groetjes!!


  Ilse

  October 20, 2017

  Wat een super gaaf idee, dit ga ik ook proberen te maken.

  Hoeveel heb ik dan nodig voor de stof aangezien het per halve meter gaat. (Ledikantdeken)


  MySimplySpecial
  October 20th, 2017


  Als je mijn maten aan wil houden, zou je per stof 4 halve meters moeten bestellen (wordt in 1 stuk geleverd). Dan hou je wat over waar je weer iets anders mee zou kunnen maken. Veel plezier met maken!


  kirsten

  January 5, 2018

  O, blij dat ik via google jou site heb gevonden!

  Wordt er helemaal blij van, omdat ik ook veel zelf wil gaan maken en mijn schoonmoeder die van alles zelf maakt, mij bijna smeekt of ze dekentjes etc voor ons mag gaan maken!

  Dus ik ben super enthousiast!


  MySimplySpecial
  January 8th, 2018


  Wat leuk om te horen! Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!


  Chantal Reitsema

  January 5, 2018

  Moet je de wafelstof voor het afmeten wassen of na het afmeten? Of maakt dat niet uit?

  Groetjes Chantal


  MySimplySpecial
  January 8th, 2018


  Het is handig om het afmeten na het wassen te doen. Door het wassen krimpt de stof namelijk een beetje. Succes!


  Ans Verkooijen

  January 12, 2018

  Dit ga ik ook proberen, erg leuk.


  Judith

  January 14, 2018

  Ik zie dat de stoffen 150cm breed zijn als je ze koopt. Zou het heel onhandig zijn om voor het dekentje de maten 150 bij 106cm te pakken. Dan wordt hij 144cm bij 1m. Zul je die ruimte echt missen? Zo zonde van de stof die zo verloren gaat…


  Judith
  January 14th, 2018


  Oja de stof krimpt natuurlijk ook nog…
  Iig bedankt voor het delen! Heel blij mee.


  Femke

  February 3, 2018

  Super leuk! Alleen werd de polkastof afgeraden door de stoffenwinkel. Het is namelijk polyester en dat ademt niet. En hun ervaring was dat kraamzorg erg ook geen van van is. Was dus mogelijk een beetje zonde van m’n werk. Dus ben ik voor iets anders gegaan. Wellicht kan ik nog een boxkleed maken met dat stofje want het is wel super leuk!


  charlotte

  March 6, 2018

  Hi, zojuist het dekentje zelf gemaakt. Die voor in de kinderwagen. Helaas een knipfoutje gemaakt met de stof anders had ik ook die voor in het ledikantje kunnen maken. Super bedankt voor de duidelijke uitleg en link naar hoe je de verborgen steek kan maken. Het was me altijd een raadsel hoe dat moest. Nu op naar het volgende projectje. I.p.v. nog een dekentje ga ik voor het mandje, kijken of die leukt!


  MySimplySpecial
  March 7th, 2018


  Wat leuk om te horen! Veel plezier met de deken en ik hoop dat het mandje ook lukt!


  Gwen

  March 26, 2018

  Heb je soms tips voor het naaien met het wafelkatoen? Om één of andere reden heb ik gelijk veel over


  MySimplySpecial
  March 28th, 2018


  Hi Gwen, wat bedoel je precies? Wat je nog meer met die wafelstof zou kunnen maken?


  Gwen
  March 28th, 2018


  Hoe zal ik het uitleggen…
  Als ik twee katoenen rechthoeken op elkaar stik is er geen probleem, maar met die wafelstof kom ik geen mooi dekentje uit… Op het einde lijk ik meer wafelstof te hebben dan van de andere stof. Of is het gewoon een moeilijk stofje om te naaien en gaat het om ervaring?


  MySimplySpecial
  March 29th, 2018


  Hi Gwen, Ik kan dat op afstand natuurlijk lastig beoordelen. Wat ik zelf merkte is dat het heel belangrijk is om de twee lagen goed op elkaar te spelden. Draai de stoffen dan om en kijk of alles aan de andere kant ook netjes glad zit. Ik heb dat een paar keer moeten herhalen voor alles mooi glad aan elkaar gespeld was. Daarna kan je gaan naaien en dan zou het geen probleem moeten geven. Vind je het nog steeds lastig, dat zou je ook eerst de stoffen aan elkaar kunnen naaien (rijgen) met de hand. Gebruik daarvoor een lekker afwijkende kleur. Als je daarna de deken met de naaimachine gestikt hebt, kan je die rijgdraad weer verwijderen. Hopelijk lukt het!


  Marieke

  April 4, 2018

  Ik heb een vraag. Ik heb deze stoffen ook gekocht voor een babydeken. Nu kreeg ik in de winkel te horen dat de noppen stof niet geschikt is voor een babydeken. Hoe los ik dit op. Ik wil wel dat me kindje er veilig onder kan liggen


  MySimplySpecial
  April 5th, 2018


  Hi Marieke, er wordt wel gezegd dat je alleen katoenen stoffen voor babydekens mag gebruiken, maar de meningen zijn verdeeld. Ik heb deze deken zelf gewoon gebruikt en dat was echt geen probleem (kraamzorg zei er ook niks over). Natuurlijk moet je zelf kijken waar jij je fijn bij voelt. Als alternatief zou je een tricot met een leuk printje of een badstofje kunnen kopen en de noppenstof dan voor iets anders gebruiken. Ik hoop dat je eruit komt


  Jeanet

  April 29, 2018

  Wat ben ik blij dat ik deze site ontdekt heb! Super bedankt voor de goede uitleg.
  Ik zie sommige zaakjes ook deze dekentjes verkopen maar dan met een opening aan de onderkant om er eventueel nog een dekentje in te stoppen, even kijken of me dat ook gaat lukken.


  MySimplySpecial
  April 30th, 2018


  Om de deken warmer te maken? Wat een slim idee!


  Jeanet
  April 30th, 2018


  Ja inderdaad, omdat ik denk ik voor een katoenen onderkant ga weet ik niet of dat voldoende is richting de herfst/winter.
  Heb er zin in om mee aan de slag te gaan, nogmaals dank voor je goede uitleg!


  Sanne

  April 30, 2018

  Ik wil morgen graag stoffen kopen voor 2 ledikant dekentjes en 2 wiegdekentjes. Ik kom alleen niet uit de juiste maten en de hoeveelheid stof… Je geeft aan een naadtoeslag van 3 cm te hebben, wat dus betekent dat je 2m voor een ledikantdeken (stofbreedte 150cm) aanhoudt? Dan heb je 44 cm stof over… Sommige stoffen zijn 160 breed, maar wafelstoffen bijvoorbeeld niet. En omdat de (wafel) stof nog iets krimpt..
  En gebruik je voor een wiegdeken dan 1m? Een wiegdeken zou je op 150 breed kunnen draaien maar met een halve meter kom je er dan nog niet… ik wil graag 4 verschillende dekentjes maken waardoor ik volgens mij erg veel stof over ga houden… Of zie ik iets over het hoofd?
  Alvast bedankt!


  MySimplySpecial
  May 1st, 2018


  Ik hoop dat ik niet te laat reageer! Maar inderdaad, ik had wel wat stof over en heb dat weer gebruikt om bijvoorbeeld bijpassende mandjes en een kussen te maken. Voor de wiegdeken kan je met 1 meter als het goed is twee dekens maken, dus daar heb je minder stof over. Tenzij je inderdaad echt 4 verschillende dekens wil maken. Ik hoop dat je er uit komt! Succes en veel plezier in elk geval


  Anja

  June 15, 2018

  Kun je de deken ook alleen aan elkaar zetten met een Lockmachine? Dat is toch sterk genoeg? Of zie ik dan iets over het hoofd?


  MySimplySpecial
  June 17th, 2018


  Ik heb zelf nog nooit een lockmachine gebruikt, maar voor zover ik weet kan dat wel.


  Bertine

  June 23, 2018

  Tip voor iedereen die zich zorgen maakt over de noppenfleece die polyester is: er is gewoon katoenen fleece te krijgen (ja 100% katoen!). Dat fleece heeft dan geen nopjes, maar is gewoon egaal. 1 laag fleece en 1 laag wafel was de hele winter warm genoeg voor ons mannetje. Zijn kamer was dan wel continu 19graden, dus was niet erg koud, en hij had een slaapzak aan met eventueel een pyjama eronder. Ik heb ook dekentjes gemaakt met een katoentje en wafel, daar deed ik dan als 3e stofje 100% katoenen flanel tussen, dat werd in totaal iets dunner dan de deken met de fleece, dus ideaal voor in de lente/herfst of met een dikke slaapzak


  Lifebycornelie

  August 23, 2018

  Bedankt voor je uitgebreide diy!
  Ik ga er mee aan de slag! 😁
  X


  Anja

  August 23, 2018

  Ik heb an de ene kant wafelstof met aan de binnenkant badstof gebruikt. Dat is wat dikker dan de gewone wafelstof, dus ook warmer. En dan de fleecestof aan de andere kant


  Esther

  September 17, 2018

  Heb inmiddels 4 dekentjes gemaakt, 2 voor de wagen en 2 voor het ledikant. Die Minkystof is best glad dus ik ga die denk ik overmaken. Op een paar plekken ging de stof dubbel en krijg je kreukels hahaha. Ik kreeg de tip om de randen na het spelden, daarna te rijgen. Dan blijft de stof recht op elkaar zitten. De laatste is echt super mooi geworden, je wordt er steeds beter in


  MySimplySpecial
  September 17th, 2018


  Wat leuk dat je zo bezig bent! Ik ben inderdaad ook wel even bezig geweest om alles goed en precies te spelden zodat alles glad bleef zitten.


  Joan

  October 31, 2018

  Hoi, Hoe veel meter stof gebruik je voor een ledikantdeken?


  MySimplySpecial
  October 31st, 2018


  Ik gebruikte 2 stukken stof van 106 bij 156 cm.


  Zoë

  November 1, 2018

  Na een babynestje met behulp van jouw DIY wil ik er nu graag nog een dekentje inmaken. Kan ik hiervoor de wiegafmeting gebruiken denk je?


  MySimplySpecial
  November 3rd, 2018


  Wat leuk! Ja hoor dat lijkt me een prima maat.


  Zoe
  November 3rd, 2018


  Super, dank je wel!


  Beau Roodenburg

  February 4, 2019

  Wat een super fijne uitleg! Ik heb hem gemaakt en hij is heel leuk geworden. Ik heb wel een vraagje; ik heb er niet zoveel verstand van Maar hoe warm is dit dekentje? Kan min baby hier straks zonder extra deken onder slapen? Of heb ik nog iets nodig?


  MySimplySpecial
  February 5th, 2019


  Wat leuk om te horen! Ik heb er ook niet echt verstand van hoor, maar toen Liam nog heel klein was sliep hij onder een laken en daarboven op hadden we deze deken dubbelgeklapt liggen. (In z’n ledikant.) De deken is groot genoeg om ‘m dan nog aan alle kanten goed in te kunnen stoppen.


  Jacquelien

  May 6, 2019

  Mijn dochter is zwanger en ik ga voor haar ook een dekentje in de kinderwagen maken. De baby wordt begin juli verwacht.
  Ik heb wafelstof met katoen.. ga daarbij wel een fibervulling doen..
  Maar mijn vraag is ik zie op de foto dat deken aan onderkant rondloopt..
  Mag ik vragen hoeveel cm dat ongeveer is?
  Alvast bedankt..


  MySimplySpecial
  May 6th, 2019


  Wat leuk om te horen! Ik heb de dekens gewoon met rechte hoeken gemaakt. Onze kinderwagen heeft wel een matrasje met ronde hoeken, dus daar heb ik de deken omheen gevouwen. Is dat wat je bedoelt met het rondlopen aan de onderkant?


  Jacquelien
  May 6th, 2019


  Ja, dat bedoelde ik.. het matrasje loopt i inderdaad rond.. ben dus aan het denken om er toch iets van een ronding in het patroon gfaan doen..

  Maar dank je wel voor je antwoord..


  Ilse

  July 18, 2019

  Hoihoi,

  Wat een geweldige DIY, precies wat ik hoopte te vinden op google, super thx voor het delen!!
  Ik heb wel een vraagje over de aanschaf van mijn stoffen, heb je bij de benodigde meters wel al rekening gehouden met de krimp van de stoffen of moet ik er nog 10% bijrekenen (vooral de wafel) ..?

  alvast bedankt

  Groetjes Ilse


  MySimplySpecial
  July 18th, 2019


  Wat leuk dat je zo enthousiast bent! De maten die ik geef zijn inderdaad na het wassen, dus ik zou wat ruimer bestellen.


  Teuni

  September 24, 2019

  Super leuk! Ik ga het ook maken voor ons 2e kindje. Nu ben ik nog beginneling… heb je voor het doorstikken (om ervoor te zorgen dat de randen mooi plat blijven) nu juist geel of wit garen gebruikt?


  MySimplySpecial
  September 25th, 2019


  Wat leuk dat je dit gaat maken! Voor het doorstikken heb ik twee kleuren garen tegelijk gebruikt. Ik heb dus grijs garen bovenop de naaimachine gezet en wit garen op het spoeltje onderin de naaimachine. En vervolgens de deken met de grijze stof boven door de naaimachine gehaald. Helpt dat? Als ik het niet duidelijk uitleg, moet je het maar zeggen


  Teuni
  October 8th, 2019


  Duidelijk! Dankjewel:-)


  Femke

  October 16, 2019

  Ik vraag me af of het ook mogelijk is om twee lappen wafelstof voor dit projectje te gebruiken? Ik zou mijn dekentje graag omkeerbaar maken, maar vind de wafelstof aan de buitenkant eigenlijk altijd het leukst (printjes vaak te druk). Zou je ook gewoon twee stukken wafelstof op elkaar kunnen naaien (of zou dat te warm worden)?


  MySimplySpecial
  October 16th, 2019


  Ik denk dat het prima kan hoor. In de winter gebruik ik de ledikantdeken zoiezo ook vaak nog dubbelgevouwen voor extra warmte.


  Anneloes

  October 27, 2019

  Moet je de minky fleece stof ook van te voren wassen?


  MySimplySpecial
  October 27th, 2019


  Ik weet eerlijk gezegd niet of die veel krimpt en het echt nodig is, maar kwaad kan het niet.


  Merel

  November 9, 2019

  Ik wil binnenkort ook een poging gaan doen een dekentje te maken. Welke vulling zou jij adviseren als je bijv wafel en tricot wilt combineren?
  Zou wafel en minky voldoende zijn voor de wintermaanden?


  MySimplySpecial
  November 9th, 2019


  Ik heb voor dekentjes nooit een vulling gebruikt. Zelf vouwen we de ledikantdeken met wafel en minky in de winter dubbel en dat is in ons geval warm genoeg. Voor in de kinderwagen hangt het ervan af wat Zoey aanheeft, mar leg ik wel eens meerdere dekentjes op elkaar als het koud is.


  Anneloes

  November 13, 2019

  Welke maat zou je gebruiken voor een wiegje van 40 bij 80¿


  MySimplySpecial
  November 15th, 2019


  Ik denk dat ik dan een deken zou maken van ongeveer 80 cm breed. Wat betreft de lengte kan je gaan voor ongeveer 90 cm, maar als je ‘m eventueel ook dubbel wil kunnen gebruiken voor koudere dagen of als je kleintje zich nog niet goed warm kan houden, dan kan je ook voor 120 of 130 cm kiezen.


  Esther

  November 25, 2019

  Ik heb de stof uitgekozen en ga nu aan de slag voor de baby van mijn dochter ik heb er er al zin in


  MySimplySpecial
  November 26th, 2019


  Wat leuk om te horen! Veel plezier


  Angela

  November 27, 2019

  Heb ze beide gemaakt. En moet zeggen het was goed te doen als een beginner! Super leuk en bedankt voor de duidelijke omschrijving


  MySimplySpecial
  November 27th, 2019


  Graag gedaan!


  Joke

  December 11, 2019

  Super fijn ! Is er een reden waarom je op 3 cm van de rand stikt en niet gewoon op 1 cm?

  Groetjes
  Joke


  MySimplySpecial
  December 11th, 2019


  Ik vind dat makkelijk, zeker als ik daarna de stof nog af wil werken. Maar dat is vooral persoonlijke voorkeur


  Karin

  February 22, 2020

  Worden er geen lakentjes onder de dekentjes gebruikt?


  MySimplySpecial
  February 22nd, 2020


  Ik doe dat altijd wel


  Rani

  April 16, 2020

  Hey,

  Super leuke DIY!
  Is het haalbaar om dit met de hand te naaien?
  Ik wil graag starten met naaien, maar eerst een paar dingen uitproberen voordat ik een naaimachine aanschaf.. (vanwege de toch wel dure kost ;))
  Groetjes
  Rani


  MySimplySpecial
  April 16th, 2020


  Ja hoor! Met een beetje geduld is dit zeker te doen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie