DIY: Fairy lights - My Simply Special
03/06/2016

DIY: Fairy lights

Lichtjes vind ik altijd leuk, niet alleen met kerst. Het heeft iets moois en gezelligs en het zorgt meteen voor extra sfeer. Hebben jullie al eens gehoord van fairy lights? Dat zijn hele kleine (kerst)lampjes die op dun draadje zitten. Ik kwam op Pinterest allemaal leuke foto’s tegen van deze schattige lampjes en besloot op eBay wat te bestellen. Ze zijn niet duur, dus het leek me wel interessant om te kijken of ze in het echt ook zo leuk zijn. En ja, dat zijn ze!

DIY: Fairy lights

De makkelijkste manier om fairy lights te gebruiken is om ze in een pot te stoppen. Ja echt! En het enige wat je dan nodig hebt is:

  • Potten naar keuze. Ik koos voor ‘mason jars’ van de Hema in twee verschillende maten.
  • Fairy lights. Ik gebruikte drie setjes van elk een meter met koperkleurig draad. (Hier kan je ze vinden.)
  • Batterijen voor je fairy lights.
  • Dubbelzijdig plakband.
  • Eventueel wat extra decoratie.

DIY: Fairy lights

Het voordeel van deze snoertjes van een meter is dat er knoopcelbatterijen in gaan. En dat betekent weer dat het kastje waar de batterijen inzitten klein genoeg is om in de dop van de pot te passen. Want dat is precies wat je moet doen! In de kleinste pot heb ik met dubbelzijdig tape één zo’n kastje in de dop geplakt en in de grote pot pasten er net twee naast elkaar. Zo zie je de batterijen niet, maar je kan de snoertjes wel makkelijk aanzetten. Je hoeft alleen maar even de deksels los te draaien en een beetje op te tillen en je kan al bij de schakelaar(s).

DIY: Fairy lights

Als je de kastjes vastgeplakt hebt doe je snoeren in de potten en draai je de deksels erop. En dan is dit het resultaat. Ik vind het echt heel leuk staan en zeker op zo’n schaal die ook nog lekker reflecteert!

DIY: Fairy lights

Nu kan je het natuurlijk bij de lichtsnoertjes laten, maar je kan ook nog decoraties in de potten stoppen. Ik had nog wat schelpen liggen en hoe leuk zou dit in de zomer buiten staan als je ‘s avonds lekker in de tuin zit. Gezellig toch? Natuurlijk kan je hier lekker mee variëren.

DIY: Fairy lights

Kenden jullie deze fairy lights al?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:8 reacties op “DIY: Fairy lights”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie