DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes - My Simply Special
06/11/2015

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Waxinelichthoudertje, wat een suf woord is dat eigenlijk hè? Maargoed, ik had dus nog klei in huis nadat ik er schaaltjes van gemaakt had en ik besloot er iets nieuws mee te proberen. Het resultaat? Deze geometrische waxinelichthoudertjes!

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Ik hou ervan als je voor een project niet al te veel materialen nodig hebt! Voor deze DIY gebruikte ik:

 • Een pakje klei (ik koos dus voor witte klei van de Action)
 • Een scherp mes
 • Schuurpapier
 • Verf naar keuze (ik gebruikte een mat-zwarte spuitbus, ook van de Action)

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Het maken van deze houdertjes begint met het leukste gedeelte, althans dat vind ik. Je begint namelijk met het vormen van de klei. Ik begon met ongeveer een derde van het pakje klei en hier maakte ik een plat bolletje van. Hier duwde ik een waxinelichtje in om de opening te maken. Met een mes sneed ik vervolgens stukjes van de rand af om zo de verschillende vlakken te creëren. Het kan zijn dat je een paar keer opnieuw moet beginnen voor je een vorm hebt waar je tevreden over bent. Maar kleien blijft leuk toch? Ook al zijn we geen kinderen meer.

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Hihi kijk, Romano kwam ook meedoen! Ik was namelijk met dit projectje bezig op het moment dat hij net thuiskwam van werk. 

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Oké, als je tevreden bent over de vorm laat je de klei een paar dagen drogen. Doordat het vrij dikke items zijn duurt dit wel even en je moet dus echt een beetje geduld hebben. Zodra ze droog zijn pak je er wat schuurpapier bij Om de vlakken wat gladder te maken. Ik heb ze niet helemaal strak gekregen, maar ik vind dat ook wel weer iets hebben. Ben je tevreden? Dan kan ze je ze nog spuiten in een mooie kleur.

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Voilà! Ik vind ze best leuk geworden. En ze komen zeker van pas tijdens de avonden dat ik met een dekentje en een boek of film op de bank kruip. Oh, en met chocola natuurlijk! 

DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes

Wat zouden jullie maken van klei?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:3 reacties op “DIY: Geometrische waxinelichthoudertjes”

  November 6, 2015

  Wat creatief! Ze zijn ook goed gelukt trouwens


  Karen

  November 10, 2015

  Superleuk! Ga ik ook proberen! En voor de kids in mijn klas is dit ook leuk om te maken voor kerst! Weer eens wat anders dan de geijkte waxinelichthouders  November 11, 2015

  Leuk zeg! Vind dit ook erg leuk om als cadeautje te maken!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie