DIY: kerstslinger van vilt - My Simply Special
04/12/2014

DIY: kerstslinger van vilt

Voor mijn gevoel is het al heel lang geleden dat ik voor het laatst aan de slag ging met een DIY-projectje. Tijd dus om daar eens wat aan te doen! Ik besloot dat ik alvast wat leuks wilde maken voor de kerst en creëerde deze kerstslingers van vilt. Het is eigenlijk heel simpel, maar het resultaat is erg leuk! Ik laat jullie zien hoe ik het deed.

DIY: kerstslinger van vilt

Wat heb je nodig? Een stuk vilt in een kleur naar keuze (per meter te koop in stoffenwinkels), een scherpe (stof)schaar, krijt om op het vilt te tekenen, een naald en wol. Heb je geen vilt in huis, dan kan je ook dik papier gebruiken. Hoeveel vilt of papier je nodig hebt hangt af van hoeveel slingers je gaat maken. Ben je goed in tekenen? Dan is dat alles. Wil je nette sterretjes? Print dan een afbeelding van een ster op een vel papier en knip ‘m uit.

DIY: kerstslinger van vilt

Tijd om aan de slag te gaan. Leg je papieren ster op het stuk vilt en trek met het krijt de randen over. Herhaal dit een aantal keer.

DIY: kerstslinger van vilt

Vouw het vilt nu dubbel en speld de twee lagen aan elkaar vast, maar let erop dat je de spelden binnen de sterren plaatst. 

DIY: kerstslinger van vilt

Knip nu voorzichtig de sterren uit. Doordat je de stof dubbel hebt gevouwen heb je er meteen twee keer zoveel! Hoeveel sterren je nodig hebt, hangt van je eigen wensen af. Ik maakte drie slingers met elk 11 sterren en had er dus in totaal 33 nodig.

DIY: kerstslinger van vilt

Heb je genoeg sterren? Rijg ze dan met behulp van een naald aan een stuk wol. Schuif met de sterren tot je een mooie tussenafstand hebt gevonden en je bent klaar! Simpel toch?

DIY: kerstslinger van vilt

Met behulp van wat stukjes washitape kun je de slingers ophangen.

DIY: kerstslinger van vilt

Leuk toch? En je kan alle kanten op met dit soort slingers. Je kan bijvoorbeeld grotere sterren met kleintjes afwisselen, je kan andere figuurtjes proberen of bijvoorbeeld een koperkleurige slinger maken. Het is maar net wat je leuk vindt!

DIY: kerstslinger van vilt

Hebben jullie nog leuke DIY ideeën voor de kerst?

 Categorieën: DIY, To Do
Tags:7 reacties op “DIY: kerstslinger van vilt”

  December 4, 2014

  Erg leuke tip! En zo simpel!

  Liefs, Marina


  Saskia Henne

  December 4, 2014

  Heel cute!  December 4, 2014

  Creatief! Erg leuk =)  December 4, 2014

  Super leuk gedaan! Echt leuk!  December 5, 2014

  Super leuk!! Denk dat als je een slinger met hartjes zou maken hij nog lang kan blijven hangen..

  Fijne dag!


  MySimplySpecial
  December 5th, 2014


  Ja klopt! Of gewoon rondjes ofzo  December 9, 2014

  Erg leuk! Ik zie hier regelmatig bij Lagerhaus een garland (slinger) met cirkels eraan. Erg leuk, maar €7,50 vind ik een beetje te duur voor een simpele slinger. Je kunt hem inderdaad beter zelf maken!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie