DIY: Kledingkast verdelers - My Simply Special
17/01/2020

DIY: Kledingkast verdelers

Ik hou ervan om spullen netjes op te ruimen en te organiseren en van een overzichtelijk ingerichte kast kan ik heel blij worden. Suf misschien, maar ik vind het gewoon handig. Toen ik babykleertjes voor onze dochter ging verzamelen, leek het me praktisch om verdelers te maken voor het hanggedeelte. Zo kan ik makkelijk zien wat we hebben in welke maat. Uiteraard maakte ik er ook meteen een paar voor Liam, om zijn shirts en truien enzo netjes uit elkaar te houden. Deze verdelers kunnen beschreven worden met krijt, dus je kan zo ook blijven gebruiken als je kindje groeit.

DIY: Kledingkast verdelers

Wat heb je nodig

 • dik karton (bijvoorbeeld van een doos)
 • krijtbordplakfolie
 • krijtstift (ik gebruikte uiteindelijk deze, in plaats van die op de foto en dat is een aanrader)
 • hobbymes
 • zwarte permanent marker

DIY: Kledingkast verdelers

Zo maak je deze verdelers

 • Teken eerst een sjabloon op een gewoon velletje papier. Mijn verdelers zijn 12 cm hoog en 7 cm breed. De opening die je tekent hangt af van de kledingroedes die je in huis hebt. Knip je sjabloon uit en test of hij goed past. Herhaal dit tot je tevreden bent.

DIY: Kledingkast verdelers

 • Beplak een stuk karton aan beide kanten met het krijtbord plakfolie.

DIY: Kledingkast verdelers

 • Teken het sjabloon met potlood op het karton en snijd ze uit.
 • Maak de randjes van het karton nu zwart met de permanente stift.

DIY: Kledingkast verdelers

 • Nu kan je de verdelers beschrijven! Ik heb ervoor gekozen om helemaal bovenaan te schrijven om welke maat of type kledingstuk het gaat, zodat ik dat altijd goed kan zien.

DIY: Kledingkast verdelers

Dit is dan het resultaat! Een andere manier om dit soort verdelers te maken is om ze te ontwerpen op je computer en ze op dik karton te printen. dan kan je mooie ontwerpen maken, maar zijn ze minder stevig en niet herbruikbaar. Ik ben daarom voor deze variant met karton en krijtbordfolie gegaan.

DIY: Kledingkast verdelers

Hebben jullie al kledingkast verdelers voor jullie kids (of  jezelf natuurlijk)?Categorieën: Baby, DIY, Kids, Living, Organiseren, Peuter, To Do2 reacties op “DIY: Kledingkast verdelers”

  January 17, 2020

  Mooie verdelers. Ik heb gewone rondjes geplastificeerd zonder maat erop en dat werkt ook fijn.

  Groetjes,
  Renske  January 17, 2020

  Leuk! Ik heb zelf een babywinkel en wij verkopen deze ook héél veel: schijnbaar vinden heel veel mensen ze gemakkelijk. Ik snap wel waarom!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie