DIY: Kussen stempelen - My Simply Special
31/07/2015

DIY: Kussen stempelen

Leuke kussens verzamelen voor in huis lukt me de laatste tijd steeds beter, maar waarom zou ik ze zelf niet kunnen maken? Ja natuurlijk kan ik een kussenhoes in elkaar naaien, maar ik heb het eigenlijk vooral over een leuk patroon om zo’n hoes op te leuken. Ik verzamelde wat materialen, ging aan de slag en ontdekte dat het makkelijker was dan ik dacht!

DIY: Kussen stempelen

Als je zelf een patroon op een kussenhoes wil maken kan je kiezen voor bijvoorbeeld textielstiften, maar je kan ook zelf stempels maken. Ik geloof dat ik vroeger wel eens een stempel uit een aardappel heb gesneden, maar sindsdien heb ik er niks meer mee gedaan. Toch leek het me leuk het weer eens te proberen, dus haalde ik wat materialen in huis:

 • Lichte kussenhoes (Ikea)
 • Grote gummen (Action)
 • Stempelkussen (Hema & Xenos)
 • Snijplank en scherp mesje

DIY: Kussen stempelen

Eigenlijk is zelf stempels maken helemaal niet zo moeilijk, zolang je maar niet voor een te ingewikkeld figuur gaat. Ik begon met een chevron figuur aangezien ik daar zo gek op ben. Natuurlijk kan je uit de losse pols gaan snijden, maar het is handig om eerst op één kant van de gum even te tekenen hoe je stempel eruit moet gaan zien. Daarna pak je er een snijplank en een aardappelschilmesje bij en snij je voorzichtig de overbodige delen weg.

DIY: Kussen stempelen

Het snijden ging makkelijker dan verwacht, dus al snel besloot ik nog een figuur te proberen. Het resultaat was dit leuke pijltje.

DIY: Kussen stempelen

Ben je tevreden over je stempel? Dan is het tijd om ‘m uit te proberen op een stuk papier. Je kan de stempel dan eventueel nog een beetje bijwerken, maar als je tevreden bent kan je gaan stempelen op je kussenhoes. Het belangrijkste hierbij is dat je de stempel in één keer goed neerzet en ook goed aanduwt.

DIY: Kussen stempelen

En dan is dit het resultaat. Best leuk toch?

DIY: Kussen stempelen

Ja ik ben er blij mee en mijn handen jeuken om een hele collectie te maken. Wat dacht je van halve rondjes of driehoekjes? Of sterretjes en kerstboompjes voor kerst? Of wolkjes en katjes voor een babykamer? Of stempelen met gekleurde inkt? De mogelijkheden zijn eindeloos!

DIY: Kussen stempelen

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar kussenhoezen te maken. Je kan ook tassen decoreren zoals ik hier gedaan heb, of servetten, tafellopers en theedoeken. Of wat dacht je van cadeaupapier? Zo maak je heel makkelijk persoonlijke cadeautjes.

DIY: Kussen stempelen

Hebben jullie wel eens zelf stempels gemaakt?

 Categorieën: DIY, To Do12 reacties op “DIY: Kussen stempelen”

  July 31, 2015

  Oh, die kussentjes zien er echt heel erg leuk uit!! Tof gedaan!  July 31, 2015

  Wat een super leuk idee!  July 31, 2015

  Wat een leuke kussentjes en ook een erg leuk idee!  July 31, 2015

  Écht een ontzettend leuk idee!  July 31, 2015

  Gaaf gelukt!  July 31, 2015

  Dit vind ik zo leuk! Nu nog een keer daadwerkelijk ermee aan de slag gaan, mocht ik een keer de tijd vinden  August 4, 2015

  Wat slim! Ziet er super leuk uit en ga ik zeker zelf een keer proberen. Ik heb nog twee van die ‘Big Mistakes’ gummen liggen, kan ik die mooi gebruiken!  August 6, 2015

  Die met die pijlen vind ik erg leuk, die lijkt zo als echt design gekocht. Bij mezelf zou ik al snel dingen niet perfect genoeg vinden ben ik bang… Dat is altijd mijn weerstand om dingen zelf te maken.  August 7, 2015

  Dankjewel voor de tips. Mijn dochter was enthousiast begonnen met aardappelen om haar kaftpapier te stempelen. Op naar de action voor gummen dus!  August 8, 2015

  Wauw, dat is echt heel mooi geworden! Het lijkt gewoon in de winkel gekocht!  August 9, 2015

  Wauw, wat een leuk en origineel idee! De kussen vind ik heel leuk geworden, hij zou net echt uit een winkel kunnen komen.  August 17, 2015

  Echt een heel leuk idee, die sla ik even op


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie