DIY: Leuke Poef - My Simply Special
25/02/2015

DIY: Leuke Poef

Sinds ik bij Loods 5 een poef zag met een grafische print, wist ik dat ik er ook één wilde hebben. Maarja, honderd euro vond ik toch best wel veel geld voor zoiets. Terwijl ik bezig was met het maken van de wishlist-post over poefs, bedacht ik me dat ik er ook best één zelf kon maken. Ik kocht bij de Ikea zes kleedjes voor nog geen 15 euro en ging aan de slag!

DIY: Leuke Poef

Wat ik gebruikt heb:

 • Zes kleedjes met een print/kleur naar keuze. Ik koos zelf voor de blauwe variant van Signe. Het aantal kleden dat je nodig hebt hangt uiteraard af van het formaat van je poef en het formaat van de kleden.
 • Een rits
 • Naaigaren
 • Vulling, veel vulling! Ik heb een combinatie van oude dekens en goedkope kussens van de Ikea gebruikt, maar je kan ook van die bolletjes kopen die ook in Fatboys gebruikt worden.

DIY: Leuke Poef

Tijd om te beginnen! Ik heb de stappen niet allemaal gefotografeerd, want door het formaat van mijn poef was niet duidelijk te zien wat ik gedaan heb. Toch is het niet heel ingewikkeld als je al wat vaker iets van textiel gemaakt hebt:

 • Bepaal hoe groot je poef moet worden en knip de kleden eventueel op maat. Hou wel extra ruimte over om de delen aan elkaar te kunnen zetten. Mijn kleedjes waren al vrij klein, dus ik heb niks op maat geknipt.
 • Pak de bovenkant van je poef en naai daar alle vier de zijkanten aan vast. 
 • Naai nu de vier zijkanten aan elkaar.
 • Pak de rits erbij en naai één deel vast aan een zijkant en het andere deel aan de onderkant van de poef.
 • Zet nu de onderkant van de poef vast aan de andere drie zijkanten.

DIY: Leuke Poef

Als de poef helemaal in elkaar zit, kan je beginnen met vullen. Mijn poef is 72 cm lang, 52 cm breed en 42 cm hoog. Dat betekent dat er veel vulling in gaat. Ja, echt heel veel! Op dit moment zitten er vier oude eenpersoonsdekens in en vijf kussens (van die vullingen voor sierkussens). Ben ik al tevreden? Zeker niet! Hij is nog niet helemaal gevuld en de vulling moet nog wat beter verdeeld worden. Gelukkig heeft mijn moeder nog wat oude kussens liggen, dus daarmee kan ik ‘m binnenkort afmaken.

DIY: Leuke Poef

DIY: Leuke Poef

Dit is het eindresultaat! Ik had ‘m eerst in mijn werkkamer neergezet…

DIY: Leuke Poef

DIY: Leuke Poef

…maar heb ‘m daarna toch naar de woonkamer verplaatst. De lampen die je ziet zijn trouwens allebei van Zuiver, het bord met de quote en de ladder komen bij de Xenos vandaan en het blauwe gebreide kleedje heb ik ook zelf gemaakt.

DIY: Leuke Poef

Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat! Het is leuk om dingen zelf te maken, en als het dan goed lukt en ook nog heel leuk staat in huis, dan kan ik daar heel blij van worden.

Wat vinden jullie van het eindresultaat? 

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:10 reacties op “DIY: Leuke Poef”
  laura

  February 25, 2015

  Superleuk! En volgens mij helemaal niet zo moeilijk. Ik wil er ook een maken!  February 25, 2015

  Ziet er echt prachtig uit!! Het donkerblauwe gehaakte “kleedje” dat je ook op de foto ziet; is dat dan een dekentje?


  MySimplySpecial
  February 25th, 2015


  Nou eigenlijk is dat mijn eerste poging tot breien. Het moest een sjaal worden, maar daar is hij te groot en stug voor, dus nu ligt hij in de woonkamer als decoratie. Al is hij eigenlijk te klein om de naam dekentje te krijgen hoor


  Patricia

  February 25, 2015

  Heel mooi gemaakt  February 25, 2015

  Wat een leuke poef is dit!  February 25, 2015

  Wauw die is ook erg mooi geworden!!


  MySimplySpecial
  March 1st, 2015


  Dankjewel! Ik ben er zelf ook heel erg blij mee


  sabrina

  February 25, 2015

  Goed gelukt zeg!


  Froukje

  March 3, 2015

  Heel slim gedaan met die kleedjes en het geeft een prachtig resultaat!  December 29, 2016

  Heel mooi en stevig, goed idee. ik maak en verkoop poefs maar zorg er wel voor dat de kleuren donkerder zijn, wit is snel vies…ik vul ze met biologisch speltkaf of met kapok, dat moet ik dan wel kopen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie