DIY: Vaasjes met bladkoper - My Simply Special
05/10/2017

DIY: Vaasjes met bladkoper

Een tijdje terug bestelde ik via Ebay een pakketje met nep bladkoper. Dus bladgoud, maar dan met een koperkleur. Dat zijn van die heel dunne en kwetsbare velletjes waar je van alles mee kan doen. Omdat ik er verder nog geen ervaring mee had, besloot ik met iets kleins te beginnen. Ik had namelijk nog wel twee vaasjes staan die best wat spannender mochten worden, dus ik ging daarmee experimenteren. Het bleek uiteindelijk helemaal niet moeilijk te zijn, dus ik ga jullie uitleggen hoe je ook aan de slag kunt.

DIY: Vaasjes met bladkoper

Wat heb je nodig?

 • 2 vaasjes die goed schoon zijn (of iets anders mag natuurlijk ook)
 • een paar velletjes bladkoper (ik bestelde hier een setje van 100 velletjes voor iets van €2,50)
 • geschikte lijm, ik gebruikte transparante lijm van Bison (Mod Podge werkte bij mij niet)
 • een sponskwast of iets anders om de lijm mee aan te brengen
 • een zacht kwastje om de restjes mee weg te vegen
 • transparante lak (Action)

DIY: Vaasjes met bladkoper

Aan de slag met bladkoper!

 • Doe wat van de lijm op een stukje karton (of iets anders dat je daarna weg kan gooien) en dip hier je sponskwast in.
 • Smeer nu het deel van je vaas in waar hij koperkleurig moet worden. Ik heb dit niet heel netjes gedaan, omdat ik voor een wat speelser effect ging.
 • Pak voorzichtig stukjes bladkoper op en leg dit op de lijm. Dit kan je in delen doen en de velletjes kan je in stukken scheuren. Ook dit hoeft niet heel netjes.
 • Druk het de velletjes voorzichtig aan en laat het vervolgens goed drogen.

DIY: Vaasjes met bladkoper

 • Gebruik je zachte kwast om de overtollige stukjes koper weg te vegen.
 • Herhaal deze stappen bij het tweede vaasje.
 • Ben je tevreden? Spuit beide vaasjes dan helemaal in met een laagje transparante lak om alles goed te fixeren.

DIY: Vaasjes met bladkoper

DIY: Vaasjes met bladkoper

Ziet dat er niet leuk uit? Het resultaat is heel anders dan wanneer je koperkleurige verf gebruikt zou hebben. Ik ben in elk geval al aan het bedenken wat ik nog meer met bladkoper kan gaan beplakken!

DIY: Vaasjes met bladkoper

Hebben jullie al eens met bladgoud of bladkoper gewerkt?Categorieën: DIY, Interieur, Living, To Do
Tags:5 reacties op “DIY: Vaasjes met bladkoper”

  October 5, 2017

  Wow, ziet er superleuk uit! Heel erg origineel, leuke DIY.


  Christine

  October 5, 2017

  Prachtig op die vaasjes! Ben benieuwd wat je er nog meer mee gaat doen..
  Mijn herinnering aan werken met bladgoud komt vanuit mijn jeugd. Mijn vader heeft toen op orgelpijpen laagjes bladgoud aangebracht. Een precisiewerk waar hij heel wat uurtjes in heeft gestoken! Het was zoveel karaats bladgoud en ik weet nog hoeveel indruk het maakte dat zoiets duurs zo fragiel is.. iets te hard blazen en zo’n velletje waaide zó weg!


  MySimplySpecial
  October 5th, 2017


  Oeh met echt bladgoud moet je wel voorzichtig zijn inderdaad. Met dit namaakspul kan je gelukkig op je gemak experimenteren.


  Bo

  October 9, 2017

  Erg leuk gedaan. Ik heb de badkamer in de kleur antraciet met goud, wel een leuk idee om creatief te zijnn. En zijn de bloemen uit je eigen tuin?


  MySimplySpecial
  October 10th, 2017


  Dat klinkt ook mooi! Ja die komen inderdaad uit de tuin. Ik heb de foto’s dus ook al een tijdje terug gemaakt, want nu zijn ze er natuurlijk niet meer.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie