Een kijkje in Liams kasten - My Simply Special
18/06/2018

Een kijkje in Liams kasten

Toen Liams kamer net af was, heb ik een roomtour opgenomen en gaf ik ook aan kijkje in zijn kasten. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er een hoop veranderd. We zijn verhuisd, Liam is een stuk ouder, we gebruiken deels andere spullen en ik heb dingen weer anders ingedeeld. Tijd dus voor een nieuw kijkje in de kledingkast en commode van ons kleine mannetje!

De commode

Een kijkje in Liams kasten

Ik zal beginnen met de commode. We kochten ‘m bij Babypark en hij heeft drie grote lades. Bovenop hebben we een aankleedkussen liggen, een doos met billendoekjes, zonnebrand en een haarborsteltje. Die gebruiken we daadwerkelijk om Liams haren te borstelen, maar dient ook als speelgoed tijdens het verschonen.

Een kijkje in Liams kasten

Als ik de bovenste lade opentrek, is dit wat ik zie. Rechts hebben we de luiers, de speciale luiers voor ‘s nachts en zakjes voor heel vieze luiers. Aan de linker kant heb ik verdelers van Ikea geplaatst. Helemaal links hebben we de medische dingen liggen. Voorin alles voor neusverkoudheid en achterin pijnstillers, alcohol, thermometer en  andere medicijnen. Daarnaast liggen de verzorgingsproducten met voorin dingen als een kammetje en een nagelschaartje en achterin alle soorten crèmes etc die we bij de hand willen hebben. (Al gebruiken we meestal alleen de bodylotion.) Als we nog wat meer naar rechts kijken zie je de wattenstaafjes en tissues en daarnaast extra billendoekjes en wat speeltjes.

Een kijkje in Liams kasten

Dit is de tweede lade en deze deel ik heel vaak opnieuw in. Het hangt er een beetje vanaf wat we in een periode veel gebruiken. Op dit moment bewaren we links Liams slaapzakken. Er liggen er nu twee, maar inmiddels hebben we vier exemplaren die veel gebruikt worden. Rechts van de slaapzakken staan twee witte bakjes met daarin pyjama’s (voor) en van die bandana’s (achter). Rechts heb ik een verdeler met negen vakken (oud van Ikea). Hierin bewaar ik rompers. Door de verschillende vakjes kan ik de verschillende mouwlengtes makkelijk uit elkaar houden en alles snel vinden. Verder liggen hier ook sokjes, zwemkleding e wat random items als een zonnebril en een mutsje.

Een kijkje in Liams kasten

In de onderste lade liggen allerlei doeken in weer de verdelers van Ikea. Helemaal vooraan zie je een rij normale hydrofiele luiers. Die gebruikten we allemaal fanatiek toen Liam kleiner was, maar nu eigenlijk nauwelijks meer. Rechts daarvan liggen twee extra hoezen voor het aankleedkussen. Achter in de la zie je van links naar rechts de XL hydrofiele doeken, een leeg bakje waar normaal een XL badcape ligt, de normale badcapes, spuugdoekjes en hydrofiele washandjes.

De kledingkast

Een kijkje in Liams kasten

Sinds we in dit huis wonen, heeft Liam een PAX kast (alweer van Ikea) in zijn kamer staan. Ik blijf dat een fijn systeem vinden, want ze zijn helemaal naar wens in te delen en altijd later weer aan te passen.

Een kijkje in Liams kasten

Bovenin heb ik twee planken. Ze staan niet heel vol, maar dat wisselt een beetje per periode. Op de bovenste plank zie je wat random items als invulboekjes, een extra babyfoon, een zwemband, klamboe en twee lege mandjes. Die met de kruisjes gebruikte ik eerst op de commode om luiers in te zetten, maar inmiddels is Liam zo bewegelijk dat hij alles overhoop trekt. De onderste plank is voor voorraad. Luiers, speciale luiers voor ‘s nachts, zwemluiers en billendoekjes.

Een kijkje in Liams kasten

Het leukste gedeelte! Ik heb één kledingroede in de kast hangen met speciale kleine hangers (Prénatal). Van links naar rechts zie je shirtjes zonder mouw, met korte mouw, met lange mouw, truien, vesten en helemaal rechts hangen twee schattige badjasjes. 

Een kijkje in Liams kasten

Onder de bovenkleding liggen Liams broekjes. Het wisselt een beetje hoe ik ze sorteer, maar nu zijn het korte broekjes, broekjes met print, zachte broekjes, random broekjes, donkere spijkerbroeken en normale spijkerbroeken. Rechtsachter in de hoek ligt nog wat extra kleding. Dit zijn items die een beetje verwassen/versleten zijn en die bewaar ik voor als Liam naar de opvang gaat. daar komt hij altijd erg vies van terug en dan vind ik het zonde om zijn beste kleren aan te doen. Linksachter staan wat cadeautjes en een doosje met Liams bandje uit het ziekenhuis.

Een kijkje in Liams kasten

Goed, dan zijn er nog drie lades. In de eerste ligt kleding die nog te groot is voor onze meneer. Het mandje rechtsvoor bevat juist kleding die te klein is. Hier doe ik alleen items in die echt nog helemaal mooi zijn en die verplaats ik dan af en toe naar zolder, waar ze achter het schot verdwijnen.

Een kijkje in Liams kasten

De tweede la is een rommel- en voorraadla. Hier liggen allerlei verzorgingsproducten die we tijdens mijn zwangerschap gekregen hebben en die dus nog steeds niet op zijn. Ook bewaar ik hier extra luierzakjes, snoetenpoetsers, een kruik, zwemband en wat random items.

Een kijkje in Liams kasten

In de laatste la bewaar ik beddengoed, dekentjes en een bakje met speelgoed.

Een kijkje in Liams kasten

Helemaal onderin de kast staan twee bakken die we als wasmanden gebruiken. Eén voor donkere was en één voor lichte was. De luiertas past daar nog precies naast.

Zoals jullie zien heb ik nog wel wat ruimte over in met name de kledingkast. Ik gok dat we dat later nog wel nodig aan hebben als ons kleintje groter wordt, dus dat is erg fijn. Ik ben voor nu in elk geval erg tevreden over hoe we alles opgeborgen hebben.Categorieën: Baby, Kids2 reacties op “Een kijkje in Liams kasten”
  Silla

  June 18, 2018

  Handig! Bij ons staan net de meubels nu alles er nog in zetten. Fijn een voorbeeld te hebben.


  Christine van den Berg

  June 18, 2018

  Mooi overzichtelijk met al die verdelers, ben ik ook gek op


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie