Kerst in huis 2019 - My Simply Special
20/12/2019

Kerst in huis 2019

Kerstdecoraties en dan met name de lampjes, ik vind het zo gezellig staan! In mijn dagboekposts konden jullie al lezen dat ik er dit jaar ook weer lekker vroeg bij was en vandaag deel ik dan eindelijk het resultaat. 

Kerst in huis 2019

Laten we maar meteen met de boom beginnen! Vroeger haalde ik altijd een echt exemplaar in huis, maar de laatste jaren zette ik helemaal geen kerstboom neer of alleen een klein nepboompje. Dat had met Liam, verhuizingen en meer van dat soort dingen te maken. Dit keer wilde ik wel weer echt een boom in huis, maar dan wel een nepperd. Waarom? Die zijn wat compacter en je zit niet met kromhangende takken en naalden enzo.

Kerst in huis 2019

De boom heb ik gevuld met drie lichtsnoeren (van die clusterverlichting), twee stukken rood lint een heleboel oude en nieuwe ballen en lusjes van goud- en champagnekleurig glitterlint. Tijdens het optuigen bleek te weinig lampjes en niet genoeg ballen te hebben, dus tussendoor reed ik nog een paar keer naar het tuincentrum. Nog steeds denk ik wel eens dat er nog ruimte is voor meer decoraties, dus wie weet vul ik ‘m nog verder aan als ik in de winkel wat leuks tegenkom.

Kerst in huis 2019

Een vierde clustersnoer heb ik over de leuning gehangen. Zeker met zo’n trap midden in de woonkamer staat dat er leuk.

Kerst in huis 2019

Op het dressoir naast de kerstboom staat mijn zelfgemaakte adventskalender met een miniboompje met lampjes en een vaas met katoentakken.

Kerst in huis 2019

Naast de tv heb ik, net als vorig jaar, een terrarium met kerstballen en een lichtsnoer gezet. Super simpel, maar het ziet er heel gezellig uit.

Kerst in huis 2019

Op de planken boven de blauwe stoel heb ik een extra kaars neergezet en om het kerstiger te maken heb ik van die glitterige boompjes toegevoegd.

Kerst in huis 2019

Liam roept nu regelmatig ‘kaarsen aan’ en dan helpt hij me door nieuwe waxinelichtjes aan te geven (ongeacht of de oude al op zijn of niet). Zo schattig!

Kerst in huis 2018

De voordeur heb ik opgeleukt met de kerstkrans die ik vorig jaar maakte…

…en onder de overkapping in de achtertuin hangt de ster die ik maakte met spullen die ik bij Intratuin vond. 

Kerst in huis 2019

Terug naar binnen! Op de vensterbank in de keuken heb ik mijn DIY boompjes van stof een plekje gegeven…

Kerst in huis 2019

…en op de eettafel staat een vaas met wat neptakken en lichtjes.

Kerst in huis 2019

In onze slaapkamer heb ik decoraties simpel gehouden en alleen een paar van dit soort dingen neergezet. Er staan er dus twee in de vensterbank…

Kerst in huis 2019

…en twee op de plank achter het bed. Het lijkt me leuk om daar ook een lichtsnoer neer te leggen, maar aangezien Zoey op onze kamer slaapt, gebruiken we dat nu toch niet. Een idee voor volgend jaar.

Kerst in huis 2019

Vroeger had ik wel eens een klein nepboompje op mijn kamer, dus dat wilde ik voor Liam ook doen. Hij mocht zelf de ballen uitkiezen en dat werd blauw (zijn lievelingskleur) met rood. De lampjes zetten we aan als we hem een boek voorlezen voor het slapengaan en daarna gaat hij weer uit.

Kerst in huis 2019

Toen ik voor onze slaapkamer op zoek ging naar miniboompjes, deed Liam meteen een zilverkleurige in mijn mandje. Ik zag toen dat ze nog een blauw exemplaar hadden staan, dus die ging ook mee en samen hebben ze een plekje in de vensterbank gekregen.

Ik ben happy met hoe alles er uit ziet! Hebben jullie een mooie boom in huis?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie