Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes - My Simply Special
19/08/2019

Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes

Beschuit met muisjes horen natuurlijk bij de geboorte van een baby, maar ik vind het wel leuk om ook wat anders in huis te hebben voor kraamvisite. Bij Liam maakte ik rocky road met blauwe muisjes en dat was een groot succes, dus dit keer gaan we voor de roze variant. Als aanvulling daarop leek het me leuk om nog een ander kraamhapje te proberen, namelijk stroopwafels met (uiteraard) muisjes.

Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes

De ingrediënten

  • 30 ministroopwafeltjes
  • 90 gram witte chocola
  • muisjes

Uiteraard kan je zoveel maken als je zelf wil, maar dit geeft een indicatie van de hoeveelheden. Een leuke variatie is om rood kleurstof (poedervorm) toe te voegen aan de chocola en dan de muisjes achterwege te laten.

Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes

Zo maak je dit leuke kraamhapje

  • Smelt tweederde van de chocola au-bain-marie of (voorzichtig) in de magnetron.
  • Roer de rest van de chocola erdoor tot je een gladde massa hebt.
  • Doop de stroopwafeltjes een voor een in de chocola en leg ze op een bord of een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Strooi de muisjes over de chocola en laat ze hard worden.
  • Variatie: Roer beetje bij beetje wat kleurstof door de chocola tot je tevreden bent met het resultaat. Doop de stroopwafels in de chocola en laat hard worden.

Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes

Lekker simpel toch? Je kan heel ingewikkelde dingen gaan doen, maar als je een pasgeboren baby in huis hebt, heb je wel wat anders aan je hoofd. Het fijne is ook, dat je dit kan maken op een moment dat het jou uitkomt. Zit er visite op de bank? Dan zet je binnen twee tellen een vrolijk bordje met koekjes (en rocky road) op tafel, zonder dat je eerst in de keuken beschuitjes moet gaan staan smeren.

Wat serveren jullie als kraamhapje?Categorieën: Food, Living, My Life, Zwanger1 reactie op “Kraamhapje: Stroopwafels met muisjes”

Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie