De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower) - My Simply Special
06/07/2020

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Sinds ik moeder ben geworden krijg ik regelmatig de vraag of ik ideeën heb voor leuke kraamcadeaus. Natuurlijk! Bijna drie jaar geleden schreef ik al eens een post over kraamcadeaus voor elk budget, maar inmiddels heb ik een hoop nieuwe suggesties om aan dat lijstje toe te voegen, plus een paar opties voor een babyshower.

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Wat hoor je Nijntje?

Boeken zijn altijd goed, toch? En als er dan ook nog geluiden uitkomen is het helemaal pret! We hebben verschillende varianten in huis, maar dit grote boek van Nijntje is favoriet. (Hier te koop voor €15,95)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Little Dutch

Ken je het merk Little Dutch al? Ze maken prachtig houten speelgoed en ongeveer alles uit het assortiment is een leuk cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een trein, tuimelring, vormenstoof, blokkenkar of hamerbankje. (Hier te koop vanaf ongeveer €10)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Grimm’s

Als we het toch over merken hebben, dan is Grimm’s ook een mooie. Ik hoor van veel mensen dat ze hier items van op hun wishlist voor de kinderen hebben staan. Het is wel wat duurder, dus juist perfect als cadeau. (Bijvoorbeeld met een groepje.) Vooral populair zijn de regenbogen met de bijbehorende bouwplaten, ballen en vriendjes. (Hier te koop vanaf ongeveer €10)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Babygym

Toen Liam een paar weken oud was maakte ik een babygym (hier staat de DIY) en die hebben we veel gebruikt. Vooral Zoey was er fan van en we hebben ‘m zelfs regelmatig meegenomen als we ergens op bezoek gingen. Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan kan je natuurlijk ook iets bestellen. Er is genoeg keus! (Hier te koop vanaf ongeveer €30)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Loopfiets

Het zal je misschien opvallen dat ik in dit lijstje niet alleen maar dingen deel voor pasgeboren baby’s. Die fase duurt niet lang en het is ook leuk om cadeaus te geven waar een kindje wat aan heeft als hij of zij al ietsje ouder is. Een loopfiets is zo’n item. Wij kregen er na Liams geboorte één en eerst wisten we niet zo goed wat we er mee moesten doen. Nou, even bewaren natuurlijk, want toen Liam er groot genoeg voor was, werd het een enorme hit. Zelf nu hij er eigenlijk veel te groot voor is, wordt hij nog regelmatig uit de schuur getrokken. En het zal vast ook niet lang meer duren voordat Zoey er mee door de tuin rijdt. Er is veel keus voor uiteenlopende prijzen. Ik zou in elk geval kiezen voor een model met 4 wielen en een laag zadel, dan kunnen ze er eerder gebruik van maken. (Hier te koop vanaf ongeveer €20)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Stercadeau

Ben je op zoek naar een magisch mooi kraamcadeau? Geef een ster! Een ster benoemen is een prachtige manier om een geboorte vast te leggen in het universum. Kies zelf een sternaam, sterdatum en sterrenbeeld en laat het cadeau inpakken in een speciale verpakking met geboorte thema voor een jongen of meisje. De geboortester staat nu voor altijd geregistreerd in het Online Star Register en kan elk moment op de dag worden bekeken met behulp van de gratis OSR Star Finder App. (De digitale versie kost €24 en voor €39 krijg je het cadeaupakket in de brievenbus.)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Opbergblik

Via Instagram kwam ik de opbergblikken van Flaiirz tegen en ik vind ze zo schattig! Je kan ze dus personaliseren met naam en lettertype naar keuze en er is een enorme selectie aan dieren voor zowel meisjes als jongens. De leukste uitzoeken is nog een hele uitdaging! (Hier te bestellen voor €11,50)

Dagboek: Fles weigeren

Baby float

Van een van mijn schoonzusjes kregen we een baby float sessie cadeau bij een babyspa bij ons in de buurt. Super leuk om met je kleintje te doen en hem of haar te zien genieten in het water. Je kan het eventueel ook combineren met een (lesje) babymassage. (Google voor een babyspa bij jou in de buurt.)

De leukste kraamcadeaus (of voor een babyshower)

Buggyboekje

Buggyboekjes zijn ideaal! Het zijn lekker betaalbare cadeautjes waar kinderen lang plezier van hebben. Je kan ze vastmaken aan een autostoel, kinderwagen of buggy en zo hebben kleintjes altijd iets om mee te spelen, zonder dat het kwijt kan raken. Er is een hoop keus, maar het leukste zijn ze als ze verschillende interessante elementen hebben zoals een knispergedeelte, een spiegeltje, en labeltjes of touwtjes om aan te friemelen. (Dit is een aardige, maar Prénatal heeft bijvoorbeeld ook meerdere opties.)

Gekke uitspraken

De tijd vliegt als je kinderen hebt en je vergeet ook al snel dingen. Het is daarom fijn om het een en ander vast te leggen. Uiteraard maak je talloze foto’s en filmpjes, maar het is bijvoorbeeld ook leuk om de gekke uitspraken van je kindje op te schrijven. Wij kregen voor Liam al zo’n boekje tijdens mijn zwangerschap en inmiddels hebben we er voor Zoey ook een klaarstaan. (Wij hebben deze, maar deze ziet er ook leuk uit. Bol heeft nog meer opties vanaf ongeveer €10,-)

Baby update #21: Zes maanden oud

Mijlpaalkaarten

Nu we het toch hebben over het vastleggen van alles rondom je kindje, mijlpaalkaarten zijn ook een aardige manier op daarbij te helpen. Elke keer dat je kindje een mijlpaal meemaakt, zet je hem of haar met het bijbehorende kaartje op de foto en na een jaar heb je een heel gaaf overzicht. Ik gebruik voor beide kids een setje van Zeeman (kost denk ik €3 ofzo), maar er is uiteraard nog veel meer keus. Dit is trouwens een mooi cadeautje voor tijdens een babyshower, want dan kunnen de nieuwe ouders vanaf de geboorte al met de kaarten aan de slag.

Baby update #4: Newborn shoot

Newbornshoot

Heb je een groter budget of geef je met meerdere mensen een cadeau? Dan is een newbornshoot ook een aanrader. De perfecte manier om het bijzondere van een pasgeboren baby voor altijd vast te leggen. Ik vind die foto’s zo waardevol! Ook dit is trouwens iets dat je voor de bevalling wil geven, want anders is de baby geen newborn meer. Zo’n shoot doe je normaal gesproken namelijk in de tweede week na de geboorte.

Mijn eerste Hot Stone massage

Massagebon

Ik sluit af met een cadeau voor de moeder. Zwanger zijn is best zwaar voor je lichaam en dan heb je ook nog een bevalling achter de rug en moet alles weer herstellen. Dat kost natuurlijk tijd en in het begin zal je misschien niet weg willen bij je kleintje. Logisch! Maar hoe fijn is het om, als je zo ver bent, een momentje voor jezelf in te kunnen plannen en even echt te ontspannen? Een massagebon komt dan zeker van pas! (Hier te koop vanaf €10)

Hebben jullie leuke tips om dit lijstje aan te vullen?Categorieën: Baby, KidsEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie