Mijn baby DIY's - hoe bevielen ze? - My Simply Special
12/10/2018

Mijn baby DIY's - hoe bevielen ze?

Ik hou ervan om dingen zelf te maken en met een baby op komst kon ik het natuurlijk niet laten om ook voor hem aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik hier al aardig wat DIY’s gedeeld, van simpele tot iets grotere projecten. Het leek me leuk om nu eens terug te blikken op wat ik allemaal gemaakt heb en te delen hoe ze uiteindelijk bevielen. Hebben we ze met plezier gebruikt? Zou ik nu dingen anders doen? (Klik op de titels om naar de bijbehorende DIY-post te gaan.)

DIY: Babydeken (zo zacht!)

Babydeken

Hier begon het allemaal mee! Nadat ik een webshop tegen was gekomen waar je zelf je babydeken samen kon stellen, bedacht ik dat ik dat ook best zelf kon. Ik bestelde stoffen en maakte een deken voor in het ledikantje en een voor in de kinderwagen. Beide dekens zijn met veel plezier gebruikt. De ledikantdeken was zelfs groot genoeg om dubbel te vouwen en in het bedje te plaatsen voor extra warmte. Ideaal!

DIY: Speendoekje

Speendoekje

Ik had gezien dat er van die schattige speendoekjes verkocht werden die konden helpen bij het terugvinden van een speen en een beetje als knuffeldoekje konden dienen. Ik maakte er een paar (deels als cadeautjes), maar Liams exemplaar is ongebruikt in de kast blijven liggen aangezien hij geen speen wilde. Ach, dat is ook goed.

DIY: Bijtring

Bijtring

Met dezelfde stofjes maakte ik bijpassende bijringen (ook weer als cadeautjes). Een lekker simpel projectje, maar Liam heeft hier fijn mee gespeeld en ze zijn goed te wassen.

DIY: Mandje van stof

Mandje van stof

Dit mandje maakte ik voor op de commode. Maanden hebben hier luiers in gestaan, zodat we die altijd makkelijk konden pakken. Inmiddels is Liam zo bewegelijk dat we de commode zo leeg mogelijk houden, maar het leuke aan dit mandje is dat je ‘m voor van alles en nog wat kan gebruiken. Ook buiten de babykamer!

DIY: Wagenspanner

Wagenspanner

Deze wagenspanner maakte ik voor de kinderwagen en het autostoeltje, maar uiteindelijk heeft hij gewoon maanden aan de kinderwagen gehangen. Ik vind ‘m nog steeds heel leuk en mooi bij de wagen passen, maar ik moest ‘m wegleggen zodra Liam er echt naar ging grijpen. De vilten plusjes waren daar niet helemaal op berekend. Prima, op dat moment kon Liam met ander speelgoed spelen.

DIY: Mobiel voor je baby

Mobiel

We blijven even bij vilt, want daarmee maakte ik ook deze leuke mobiel voor boven de box. We konden ‘m gebruiken met en zonder muziekdoosje en Liam vond het in beide gevallen interessant. Ik vond dit zelf een heel leuk project, omdat je zoveel kanten op kan met kleuren en vormen. Wat ik een volgende keer misschien wel zou doen, is knoopjes leggen in de draadjes, net onder die bolletjes of bijvoorbeeld de maan. Nu zakten ze namelijk op den duur wel langzaam naar beneden en ‘moest’ ik ze weer naar de juiste plek schuiven.

DIY: Babynestje

Babynestje

Dit is de populairste baby DIY op mijn blog (samen met de dekens en het mandje) en dat vind ik zo leuk om te zien. Ik heb een hoop tijd besteed aan het uitzoeken hoe ik zo’n nestje makkelijk kon maken en ook erg mijn best gedaan het zo goed mogelijk uit te leggen. Het is natuurlijk wat ingewikkelder dan een deken, maar ik vind het prachtig om te zien hoe anderen met mijn DIY aan de slag gaan. En om foto’s te krijgen! Jullie maken prachtige creaties met andere stoffen en kleuren. Maar goed, hoe beviel het nestje uiteindelijk? Ik kan alleen maar zeggen dat we er heel veel plezier van hebben gehad en dat ik het jammer vond toen Liam er te groot voor werd.

DIY: Babygym

Babygym

Ik wilde al een tijdje een babygym maken, maar zonder ingewikkelde constructies. Uiteindelijk besloot ik voor een variant in de vorm van een tipi te gaan en dat werkte prima. Makkelijk in elkaar te zetten en goed op te bergen. Het zwakke punt in deze DIY is het vilten wolkje. Ik heb er een ring aan gehangen die Liam graag vastgreep en hoewel ik die lus wel van twee lagen vilt heb gemaakt, was Liam er toch wat te sterk voor. Nou ja, hij is nog heel hoor, maar de lus begon wel uit te rekken. De volgende keer zou ik het wolkje dus van stof maken in plaats van vilt.

DIY: Rammelaar met bijtring

Rammelaar

Deze rammelaar met dubbele bijtring maakte ik toen Liam al wat ouder was, maar er wordt hier nog steeds mee gespeeld. Vooral die twee ringen zijn een succes, want die klinken zo leuk als ze tegen elkaar tikken.

DIY: speeltjes voor aan de kinderwagen

DIY: speeltjes voor aan de kinderwagen

Kinderwagen speeltjes

Deze speeltjes voor aan de kinderwagen en autostoel maakte ik omdat ik in de winkels niet echt iets leuks kon vinden. Ik vind ze nog steeds heel aanwinst, maar ben niet 100% tevreden over het resultaat. Die eerste, met het vogeltje hangt nu al een tijd aan de kinderwagen en dat gaat prima. Liam vind ‘m leuk en hij staat mooi. Het tweede exemplaar heeft aan de autostoel gehangen, maar al vrij snel liet een knoop los, waardoor die grijze haak er af viel. Het ‘touw’ is natuurlijk vrij glad, en daardoor lastig strak aan te trekken. Ik denk dat het het handigst is om de knopen met naald en draad (in matchende kleur) goed vast te naaien.

DIY: kort babybroekje

Kort broekje

Met de hete zomer die we gehad hebben heeft Liam meer korte broeken aangehad dan ik van te voren had kunnen bedenken. Dat ik zelf dit leuke exemplaar gemaakt had, kwam dus goed van pas. De pijpen zou ik de volgende keer wat breder maken, maar verder hebben we hier veel plezier van gehad.

DIY: Groeimeter van hout

Groeimeter

Deze DIY staat nog maar net online, dus ik kan nog niet echt iets zeggen over hoe hij het vol gaat houden. Voor nu hangt hij in elk geval aan de zijkant van Liams kledingkast, dus we zien ‘m vanuit de gang al. Ik hoop dat we hier nog jaren plezier van gaan hebben!

En nu? Ik wil graag nog een lange broek voor Liam gaan maken en heb ook al stof liggen om zelf een aankleedkussenhoes in elkaar te zetten. Hebben jullie verder nog verzoekjes voor leuke DIY’s?Categorieën: Baby, DIY, Kids, Peuter, To Do12 reacties op “Mijn baby DIY’s – hoe bevielen ze?”
  Mieke

  October 12, 2018

  Wat heb je veel leuke dingen gemaakt nu het allemaal zo in 1 blog staat. Echt heel mooi gedaan, wilde dat ik zelf die creativiteit (en tijd) zou hebben om dat te doen.  October 12, 2018

  Leuk, vooral de combinatie blank hout en vilt is stijlvol! Dat ga ik onthouden voor kraamkadootjes voor anderen!
  Groetjes
  Mar10


  Mh

  October 12, 2018

  Ik vind het super. Zo leuk dat je dat allemaal zelf kan en doet. Tof!


  Annemie

  October 17, 2018

  Binnenkort ga ik de groeimeter maken voor mijn zoontje. Ik vond geen enkele mooi op het internet en iets zelfgemaakt zal het net dat tikkeltje specialer maken voor hem Van zodra hij af is, zal ik je iets sturen


  MySimplySpecial
  October 23rd, 2018


  Wat leuk, ik ben heel benieuwd!


  Bo

  October 19, 2018

  Erg mooi allemaal, handig idee voor kraamkado’s


  Ria

  January 9, 2019

  bedankt voor het delen, superleuk.


  G Theunisse

  January 19, 2019

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief! Je maakt mooie dingen en leuk dat je het wilt delen!

  Groetjes,
  Berthilde Theunisse


  MySimplySpecial
  January 19th, 2019


  Dankjewel, dat is leuk om te horen! Ik heb je aangemeld voor de nieuwsbrief. Als het goed is heb je een mail gekregen met een link waar je op kan klikken om je aanmelding te bevestigen.


  Mireille

  January 21, 2019

  Bedankt voor het delen van je creaties.
  Ik zit vanaf november al verplicht thuis tijdens mijn zwangerschap.
  Afgelopen week te horen gekregen dat ik ook verplicht thuis moet blijven tot na mijn verlof.
  Dus ik heb echt met mijn handen in mijn haar gezeten, zo lang thuis zitten? Niks voor mij.
  Toen opzoek gegaan naar dingen om zelf te gaan maken voor de baby.
  Duizend malen dank voor jou blog, want ik maak hier mijn tijd wel mee vol.
  Net stofjes en alle andere benodigdheden besteld voor alles wat ik nodig heb en dan lekker bezig!

  Dus bedankt voor mijn tijdsbesteding in te vullen


  MySimplySpecial
  January 22nd, 2019


  Wat vervelend dat je thuis moet blijven, ik snap heel goed dat je daar niet zo blij mee bent. Maar goed te horen dat ik je een beetje kan helpen met mijn DIY’s. Heel veel plezier met maken en ik ben heel benieuwd naar het resultaat!


  Lia

  November 30, 2019

  Ik vind het babynestje zo leuk om te gaan maken, fijn dat je de de link naar de stoffenwinkel erbij zet. Het dekentje en de mandjes zijn ook super schattig.
  Voor het vastmaken van de kinderwagenspeeltjes kan je beter waxkoord nemen in plaats van satijnkoord. Waxkoord is minder glad en met een drupje lijm zit het goed vast.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie