Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder - My Simply Special
01/03/2019

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

In de zwangerschapsupdates heb ik jullie al verteld dat we mijn werkkamer om gaan toveren in een nieuwe kamer voor Liam. Dat betekent dat mijn spullen naar boven verhuizen. Ik heb nog niet eerder foto’s van onze zolder gedeeld. Vandaag ga ik laten zien hoe de werkhoek daar er nu uit ziet en vertel ik wat mijn plannen zijn om het wat meer mijn plekje te maken.

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Oké, laten we eerst even kijken naar de belangrijkste elementen in mijn huidige werkkamer. Ik heb er nooit veel neergezet, of dingen aan de muur gehangen, omdat we vanaf het begin wisten dat het waarschijnlijk ergens een kinderkamer zou worden. Het grootste item is mijn bureau. Dit is de foto die ik maanden geleden al deelde en het ziet er nu niet heel anders uit. Mijn idee is om alles mee naar zolder te nemen, behalve de tafel zelf. Waarom, dat zal ik straks uitleggen.

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

Kijk, dit ladekastje is eigenlijk de enige belangrijke toevoeging geweest aan mijn werkkamer en die gaat mee naar boven.

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

Het andere grote meubelstuk is dit dressoir. Ik was eerst bang dat ik er afscheid van moest gaan nemen, maar ik denk dat ook deze mee kan verhuizen. Verder staan er nog een stoel, een lamp en een bijzettafeltje. Ik ga kijken of we de lamp in de woonkamer kunnen gebruiken en voor de andere twee items heb ik nog geen concrete plannen.

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

Goed, de zolder dus. We hebben daar verschillende ‘zones’ gemaakt voor was en opbergen, sporten en dus deze werkhoek. Hij was bedoeld voor Romano, maar in het jaar dat we hier nu wonen heeft hij er volgens mij nooit gezeten. Ik heb het zelf als een soort hobby-hoek gebruikt als ik met mijn naaimachine aan de slag ging. Het enige nadeel? We hebben er nauwelijks daglicht, dus foto’s maken voor mijn blog is wat lastig. Maar goed, wie weet plaatsen we ooit een dakkapel.

Ik heb voor deze foto niks opgeruimd of verplaatst, maar dat is wel het eerste wat ik ga doen. De kattenbak en Nala’s voer moeten een andere plek krijgen. Romano’s tassen gaan de kast in en ik moet bedenken wat ik met de twee bijzettafeltjes en de monitors wil doen. Het bureau zelf gaan we laten staan. Hij kan niet uit elkaar en we hebben hem met veel pijn en moeite naar zolder gekregen, dus ik zie het niet zitten om ‘m te verhuizen.

Na het opruimen kan ik hier heel makkelijk het ladekastje en monitor enzo neerzetten en de kleedjes op de vloer leggen. (Al ben ik benieuwd hoe dat witte ladekastje zal staan onder het zwarte bureau.) Waar ik nog een beetje mee puzzel is de verlichting. Ik vind de lamp die ik nu op mijn bureau heb staan leuker, maar deze grotere geeft veel meer licht. Iets om later te bekijken.

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

Dan het dressoir. Mijn idee is om die tegen de schotten aan te zetten, rechts van het bureau. Ik kan er dan geen hoge dingen opzetten, maar er is genoeg ruimte om ‘m neer te zetten.

Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder

Kijk, hier zie je alles van wat verder af. Ik denk er over om de hoek links boven het bureau planken op te hangen. Daar kan ik dan wat praktische dingen neerzetten samen met wat foto’s/posters en planten (die niet veel licht nodig hebben). Met de kasten die aan de linker kant staan ben ik niet helemaal tevreden. De meubelstukken zelf zijn oké en de bergruimte is erg handig, maar het voelt nu allemaal een beetje random. Het was ook nooit de bedoeling om die PAX kast nog in dat hoekje te plaatsen, maar dat kwam na de verhuizing toevallig zo uit doordat er op onze slaapkamer iets niet paste. Wat ik er aan ga doen? Ik heb nog geen idee. Hopelijk bedenk ik iets als ik met alles ga schuiven.

Ik ben in elk geval benieuwd hoe het er straks uit gaat zien en zal dat ook weer met jullie delen!


1 reactie op “Ons nieuwe huis #18: Plannen voor mijn nieuwe werkplek op zolder”

    March 1, 2019

    Ziet er netjes uit! Snap overigens wel wat je bedoeld met die kast; ik heb zelf het liefste ook alles mooi bijpassend.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie