Ons nieuwe huis #3: Het klussen - My Simply Special
14/12/2017

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

We hebben de sleutel van ons nieuwe huis inmiddels een maand en die tijd is echt enorm hard voorbij gevlogen. Voor een baby zorgen, werken en klussen in huis is best wel veel bij elkaar en af en toe weet ik niet waar ik de tijd vandaan moet halen om alles voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we veel hulp en zijn we enorm opgeschoten. Tijd om jullie bij te praten!

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

De oplevering

Om half negen was het zo ver, de oplevering kon beginnen. We hadden iemand ingehuurd die met ons mee zou lopen en met ook de uitvoerder erbij hebben we het hele huis bekeken. We kregen uitleg over de installaties en dingen die niet in orde waren werden genoteerd. (Gelukkig waren dat alleen kleine dingen als vlekjes op het plafond en schilderwerk waar nog even naar gekeken moest worden.) Aan het einde moesten we tekenen en mochten we de sleutel in ontvangst nemen. Eindelijk!

De keuken werd apart opgeleverd en dat werd ook meteen gedaan. Helaas ging dit wat minder goed. Veel deurtjes waren niet netjes, veel was scheef afgesteld, er zat een enorme kier achter het aanrecht en zo waren er nog wat dingen. Erg jammer, maar alles gaat opgelost worden. Ondertussen stond de behanger ook al binnen, want hij zou meteen beginnen met het schilderklaar maken van de beneden- en bovenverdieping.

De rest van de dag zijn we zelf bezig geweest met dingen als peertjes ophangen, uitzoeken hoe we deurtjes in de schotten op zolder kunnen maken en meer van dat soort klusjes.

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

Heel veel witte verf

Wat we verder precies wanneer gedaan hebben, weet ik al lang niet meer. We zijn in elk geval met de zolder begonnen want die gingen we zelf schilderklaar maken. Dat betekende muren schuren, gaatjes vullen, nog meer schuren en alles schoonmaken. Daarna zijn er een heleboel lagen witte verf tegenaan gegaan. Een uitdaging, want het dak loopt schuin en de punt is best hoog. Is het perfect geworden? Nee, maar we vinden het voorlopig prima zo.

Toen de behanger klaar was, konden we ook op de eerste verdieping aan de slag. We hebben daar alles gewit en daarna was het tijd om de eerste potten kleur open te trekken. In onze slaapkamer hebben we de wand achter het bed een blauw-groene tint gegeven en Liams kamer heeft nu een blauwe lambrisering. Het is altijd spannend hoe een kleur uitpakt, maar we zijn heel blij met het resultaat! De kleur in Liams kamer hadden we iets groener verwacht, maar zo is het ook mooi.

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

Beneden zijn we eerst met gewone verf aan de slag gegaan en daarna hebben we er een afneembare laag overheen gezet. Dat leek ons wel handig met een kleintje in huis. De lange muur in de woonkamer was als laatste aan de beurt, want die wilden we donkerblauw maken. Best spannend, want dat is toch een heftige kleur. En het was ook meteen een uitdaging, want de kleur moest doorlopen boven de trap. Gelukkig is het heel mooi geworden en ik ben enorm benieuwd hoe het er straks uitziet als de vloer, plinten en meubels erbij komen.

Natuurlijk moest er nog meer gebeuren dan alleen het schilderen van de muren. We hebben schoongemaakt, de trap onder handen genomen (schoonmaken, schuren, plamuren en nog een keer schuren), de vloeren moesten glad gemaakt worden en we zijn de trapleuningen aan het schilderen. We hebben een lamp gekocht voor bij de voordeur en alles klaargelegd voor het plaatsen van de vloeren. Het was namelijk de bedoeling dat er gister mensen zouden beginnen met het leggen. Dat is ook wel gebeurt, maar al heel snel werd ik gebeld dat het laminaat niet in orde is. Na lang twijfelen heb ik gezegd dat ze maar moesten stoppen met leggen, want wat hebben we aan een vloer die de verhuizing waarschijnlijk niet eens goed gaat overleven? Dat is een enorme tegenvaller!

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

En nu?

Morgen komt er iemand om glasvezel te installeren en dit weekend zouden we al zoveel mogelijk gaan verhuizen. Dat gaat nu natuurlijk niet meer door en mijn hele planning valt dus ook in het water. We moeten eerst zo snel mogelijk een andere vloer zien te vinden en kijken wanneer we die kunnen laten leggen. Hopelijk lukt dat allemaal vlot (terwijl we al heel lang gedaan hebben over het vinden van deze vloer) en kunnen we alsnog tussen Kerst en Oud & Nieuw over. Ik betwijfel nu of dat gaat lukken, maar we gaan het zien. In de tussentijd gaan we maar zoveel mogelijk andere klusjes oppakken en spullen inpakken.

Liefs,
MargotCategorieën: My Life, Persoonlijk
Tags:4 reacties op “Ons nieuwe huis #3: Het klussen”
  Laura

  December 14, 2017

  Het ziet er al hartstikke mooi uit met de muren, kan me goed voorstellen dat je erg nieuwsgierig wordt naar het eindplaatje met alles ingericht! Alleen balen van de vloer zeg! Hopelijk lukt het jullie om snel een andere optie te vinden, succes!!  December 14, 2017

  Jammer van de vloer maar dat komt wel goed. En die blauwe kleur…erg gewaagd hoor! Maar het ziet er heel mooi uit. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.  December 14, 2017

  Poeh he wat een werk maar wat word het mooi!  December 17, 2017

  Hele mooie kleur ook op de muur! En met wit kan je verder ook niet mis gaan


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie