Ons nieuwe huis #6: De keuken - My Simply Special
21/03/2018

Ons nieuwe huis #6: De keuken

De keuken en de badkamer zijn toch wel twee van de grootste ‘items’ om uit te zoeken als het om een nieuwbouwhuis gaat. Maanden voor de oplevering plaatsten we al de bestelling en toen was het afwachten. Zou het echt zo mooi worden als we in ons hoofd hadden? Inmiddels hebben we de keuken een tijdje in gebruik en ga ik het eindresultaat laten zien.

Ons-nieuwe-huis-#1--Hoe-ver-zijn-we-

Dit is de render die we kregen bij het uitzoeken. Een beetje somber door de donkere muur aan de linker kant en de kasten lijken wel erg donker. In de eerste instantie hadden we voor witte bovenkasten gekozen, maar nadat we voor een nieuwe afwerking van de donkere kasten kozen, besloten we dat alles maar zwart moest worden. Best wel spannend!

Ons nieuwe huis #3: Het klussen

Deze foto heb ik al eens laten zien geloof ik. Dit is hoe het eruit zag toen we nog druk aan het werk waren om de muren toonbaar te maken. We ontdekten toen dat de muren achter de keuken niet haaks op elkaar stonden en daardoor was er een groot gat ontstaan achter het aanrechtblad (in de hoek van de keuken). daar schrokken we best even van, want we waren niet van plan om tegels boven het aanrecht te plaatsen. Uiteindelijk is dit opgelost door een plint op een slimme manier te bevestigen en zie je er nauwelijks meer iets van.

Ons nieuwe huis #6: De keuken

En dan is dit het eindresultaat! Wij zijn er heel erg blij mee en gebruiken de keuken dagelijks met veel plezier. Oh, en voor ik wat meer ga vertellen, zal ik ook maar meteen mijn grootste pijnpunt delen. Kunnen jullie het al raden? De prullenbak. We hebben nu nog de oude versie staan die in ons vorige huis in een keukenkastje geplaatst was. Dat kan hier niet, dus voor nu staat hij naast het aanrecht. Op zich geen verkeerde plek, maar mooi is het niet, (zeker met zo’n blauwe vuilniszak). Op mijn to-dolijstje staat dus het uitzoeken van een nieuw exemplaar. Eentje met verschillende bakken voor het scheiden van afval misschien? Ik moet me er nog even in verdiepen.

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Anyway, genoeg over afvalbakken. Omdat de keuken lekker donker is, vonden we het wel mooi om een beetje warmte toe te voegen. Boven het aanrecht hangt daarom deze leuke koperkleurige lamp van Zuiver en in de vensterbank staat een plantje. Verder hebben we in de hoek naast de koelkast het koffiezetapparaat neergezet en de SodaStream. Ideaal zo tussen de koelkast en de gootsteen. (Voor wie het niet kent, met dat apparaat kan je van kraanwater bruiswater maken.)

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Ik had een tweede pijnpunt in de keuken, maar dat heb ik gelukkig al op kunnen lossen. Ik had namelijk een flesje handzeep staan en een andere verpakking met afwasmiddel. Handig om te hebben natuurlijk, maar niet heel stylish. Toen ik de optie kreeg om bij Badkamerstore.nl wat te bestellen, wist ik dus meteen wat ik zocht. 

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Ik koos deze twee grijze zeepdispensers van het merk Aquanova, waarvan ik er één vulde met Dreft en één met handzeep. Zo’n dispenser met afwasmiddel vind ik ideaal, want je houdt je borstel er even onder en je kan aan de slag. Om ervoor te zorgen dat ik wel weet wat in welke fles zit, maakte ik met mijn labelprinter twee kleine labels. Netjes toch?

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Aan de linkerkant van de keuken heb ik de KitchenAid en een fruitschaal neergezet. Twee vrij grote items, maar zo in de hoek gaat dat prima. Links naast de kookplaat staan twee flessen olijfolie, spatels en een pepermolen. (Daar wil ik ooit nog een mooiere optie voor zoeken, maar deze van Ikea werkt fijn.)

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Net om de hoek van de keuken hebben we deze kast neergezet. Hij is van het merk Woood en we kochten ‘m bij Karwei. Hij staat leuk en biedt lekker veel ruimte voor spullen die we niet in de keukenkastjes kwijt kunnen.

Ons nieuwe huis #6: De keuken

Ja, de meeste ruimtes hebben nog wel wat tijd en aandacht nodig, maar over de keuken ben ik al heel tevreden zo!


2 reacties op “Ons nieuwe huis #6: De keuken”

  March 21, 2018

  Wauw mooi zeg! Tja de keuken moet hier ook ooit nog eens gedaan..

  X


  Christine van den Berg

  March 24, 2018

  Oh, wat is het toch prachtig geworden!! Wij hebben een heel lichte beuken keuken, die wil ik over een paar jaar vervangen. Badkamer is vorige maand gedaan, dus eerst even doorsparen.. maar zo’n donkere keuken is wel ontzettend mooi zeg, zeker als je veel lichtinval hebt.. zo’n afvalbak, daar moet je soms echt tegenaan lopen. Wij hebben ook een exemplaar met twee vakken, maar nu ons gezin groter wordt is die wel aan vervanging toe.. maar als we een grotere afvalbak mét vakken willen, wordt het volgens mij helemaal een groot gevaarte.. dus ik wacht wel af waar we tegenaan lopen..


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie