Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress - My Simply Special
02/04/2018

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Van alle kamers is mijn werkkamer de ruimte die er nog het kaalst uitziet. (En dan reken ik de zolder even niet mee.) Ik had aardig in mijn hoofd wat ik wilde gaan doen, maar ik heb mijn plannen een beetje aan moeten passen en nu merk ik dat ik twijfel over wat ik wil. In deze post ga ik laten zien hoe het er nu uitziet en zal ik mijn hersenspinsels met jullie delen.

De plannen voor mijn nieuwe werkruimte

Hier zie je aan de rechter kant wat ik in gedachten had. Aan de linker kant mijn bureau met daarboven wat planken om leuke spullen op te zetten. Naast de deur het dressoir uit onze vorige slaapkamer en daar zouden dan posters of zo’n gaasrek komen als aankleding. Rechts moest de Chinese kast komen te staan die voorheen ook in mijn werkruimte stond.

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Als je nu binnen komt lopen is dit wat je ziet. En inderdaad, die Chinese kast ontbreek. Hij bleek niet over de trap naar boven te kunnen, hij kan niet uit elkaar en door de ramen past hij ook niet. Zo jammer! Gelukkig heeft hij nu een mooi plekje in de woonkamer gekregen.

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Als je naar binnenloopt en je omdraait is dit wat je ziet. Het dressoir paste namelijk wel. Doordat de grote kast nu beneden staat, mis ik wel wat opbergruimte. Oh, en het is dus nog heel erg kaal! Ik ben aan het bedenken waar ik de printer ga laten, maar ik wil het dressoir in elk geval een beetje leuk aankleden, in plaats van als opslagplek te gebruiken. Oh, en er moet iets aan de muur gehangen worden. Misschien toch zo’n metalen rek waar je weer verschillende dingen aan kan hangen?

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Dit hoekje ziet er op zich redelijk aangekleed uit en ik merk dat ik toch wat twijfel over het ophangen van planken. Doordat ik mijn laptop combineer met een los, extern scherm, ben ik bang dat het wat te rommelig wordt. Ik moet er nog even over nadenken, geloof ik. Voor nu staat wel op mijn lijstje om een klein ladekastje bij IKEA te halen om rechts onder mijn bureau te plaatsen. Zo krijg ik wat extra bergruimte.

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Deze lamp stond in ons vorige huis ook in mijn werkkamer, maar dit keer combineer ik ‘m met een stoel die we over hadden een zelfgemaakt tafeltje. Die laatste was eigenlijk bedoeld voor de slaapkamer, maar voor nu staat hij hier wel even goed. De rode stoel staat er ook prima en zorgt voor een leuk kleuraccent. 

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

De vensterbank heb ik inmiddels aangekleed met een schattig plantje en wat foto’s. 

Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress

Ik geloof dat wel duidelijk is dat ik nog niet tevreden ben, maar ook nog erg moet zoeken naar wat ik wil met deze kamer. Ik merk ook dat ik wat terughoudend ben met dingen ophangen. Dat heb ik altijd wel, maar nu is het nog erger doordat we toch wel het idee hebben dat dit ooit Liams kamer gaat worden, mochten we nog een kindje krijgen.

Hebben jullie nog leuke ideeën of tips voor mijn werkkamer?


2 reacties op “Ons nieuwe huis #7: Werkkamer progress”

  April 2, 2018

  Mooie werkkamer!!


  Christine

  April 2, 2018

  Herkenbaar om niets op te durven hangen! Wij hebben in de babykamer, die ooit weer studeerkamer zal worden, een rails opgehangen waaraan je schilderijtjes enzo op kan hangen. Op deze manier zitten er niet overal gaten en als mijn man straks weer andere dingen op wilt hangen op een andere plek heb je daar dus geen last van (wij hebben namelijk vliesbehang dus als je daar een gat in opvult wordt dat ineens een hele gladde plek ipv de structuur van het vliesbehang. Plus dat we dan een nieuwe pot verf zouden moeten kopen voor een paar kleine gaatjes). Ik dacht eerst dat ik zo’n ophangsysteem met plastic kabeltjes vreselijk lelijk zou vinden, maar dat valt me echt reuze mee!
  Wat jammer dat je prachtige Chinese kast niet naar boven kon.. maar ik weet zeker dat die nu staat te shinen (en wellicht ook blikvanger staat te zijn ;)) in je woonkamer.
  Mijn idee voor het gebrek aan opbergruimte plus de leegte boven het dressoir? Hang bijpassende keukenkastjes erboven.. misschien een idee?! Als het in de toekomst Liam’s kamer wordt heeft hij boven z’n bureau alvast mooie opbergruimte


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie