Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen - My Simply Special
17/04/2018

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Langzaam maar zeker wordt ons huis steeds gezelliger. Onze slaapkamer was een van de ruimtes die nog het minst bewoond aanvoelde en daar wilde ik heel graag wat aan doen. De afgelopen weken zijn Romano en ik dus druk bezig geweest om er wat leuks van te maken. Is het af? Zeker niet, maar het is al zo veel beter dan het was!

Een paar weken geleden

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Om jullie geheugen op te frissen heb ik even twee oude foto’s opgezocht. Hier zie je ons bed, met de tijdelijke nachtkastjes.

Ons nieuwe huis #5: Slaapkamer progress

Dit was de andere kant van de kamer. Toen lag Liam nog af en toe in dat wiegje, maar inmiddels staat die op zolder.

Zo ziet de slaapkamer er nu uit

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Kijk, is dat niet een enorm verschil? Ik word er in elk geval helemaal blij van als ik in bed lig en om me heen kijk. Ik zal jullie uitleggen wat we allemaal gedaan hebben.

Aan de muur

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

De eerste grote verandering is het muurtje tussen de twee ramen. Daar hangt nu een verzameling van zes posters. De gekleurde muur achter ons bed is vrij aanwezig, maar ik wilde toch nog wat extra kleur toevoegen. Ik zou normaal niet snel voor paars/roze kiezen, maar de tinten in de posters zijn precies subtiel genoeg waardoor ik de combinatie erg mooi vind. 

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Zowel de posters als de lijsten zijn trouwens van DESENIO. Ik was al favorieten aan het verzamelen op de website, toen ik door ze benaderd werd voor een samenwerking. Dat kwam mooi uit! Uiteindelijk bestelde ik zeven prints met afwisselend witte en houtkleurige lijsten. Mochten jullie ze ook willen hebben, de namen van de prints zijn Pink Sky, Flare, Hummingbird, Dusty Rose B&W, Angel Discs, It Started With A Kiss en Eucalyptus B&W (die staat achter het bed).

Voor het maken van de collage heb ik inspiratie opgedaan op de Instagram account van DESENIO en vervolgens heb ik op mijn computer een beetje zitten puzzelen met verschillende samenstellingen. Ik heb daarvoor printscreens gemaakt van de leukste posters en die in Photoshop naast elkaar gezet. (Maar dat kan je ook gewoon op je bureaublad doen, of je kan de tool op de site van DESENIO gebruiken.)

Mochten jullie ook wat moois willen bestellen, met de code “MARGOT” krijg je 25% korting op posters. (Geldig van 17 t/m 19 april, maar niet op lijsten of op posters uit de ‘handpicked’ en ‘collaboration’ collecties.

Achter het bed

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

De tweede verandering is het gedeelte achter het bed. Ik heb eindeloos gezocht naar nachtkastjes die smal genoeg waren en die ook wat bergruimte hadden, bij voorkeur een la. Nou, ik kon dus niks vinden waar we enthousiast van werden. We besloten terug te gaan naar ons oude plan en zelf wat te maken.

Dagboek: Klussen in huis

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

We hebben drie lange planken opgehangen achter het hele hoofdeinde van het bed. De onderste plank hebben we vervolgens aan beide kanten uitgebreid met planken die verder naar voren komen. Zo hebben we opbergruimte achter het bed en ook nog plankjes om een ereader en telefoon op te leggen.

Styling

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Om de kamer nog wat gezelliger te maken heb ik allereerst het zwarte kleed uit de garage gehaald. Die lag in ons vorige huis onder ons bed en gelukkig kon dat nu ook weer. Verder heb ik een fris, nieuw dekbedovertrek in gebruik genomen. Onze oude sets waren niet heel wit meer, helaas. Deze is aan de voorkant wit en aan de achterkant licht grijs en kreeg ik van dekbeddiscounter.nl. Als laatste heb ik een sierkussen toegevoegd dat eerst beneden op de bank stond. Ik wil die denk ik nog wel vervangen door iets anders, maar voor nu is het goed zo.

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Het leuke van de planken achter heb bed is natuurlijk dat ik er iets op kan zetten. Het uitgangspunt was de poster van DESENIO en hier heb ik een geurkaars van Rituals en deco-item van Karwei aan toegevoegd. (Romano vind ‘t niks, maar ik vind ‘m leuk!) Oh, en de kaars kocht ik bij Xenos en de houder had ik al staan, geen idee waar ik die vandaan heb.

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Op de plek waar eerst het wiegje stond, staat nu een mand die ik ook bij de Xenos haalde. Daarin zit een kussen en er hangt een zelfgemaakte deken overheen die perfect kleurt bij de muur achter ons bed. Het kussen wil ik later nog vervangen door twee rechthoekige exemplaren waar ik zelf hoezen voor wil maken. Nu nog de materialen kopen en tijd vinden om achter de naaimachine te duiken.

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Aan dit hoekje heb ik nog niet zo veel gedaan, alleen het plantje (Karwei) is nieuw.

To do

Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen

Natuurlijk is deze kamer nog niet af en bovenaan mijn to-dolijst staan:

 • Lampen op de kledingkasten plaatsen
 • Bedenken wat voor nachtlampjes we willen hebben (op de kastjes, bovenop het bed, of toch ophangen?)
 • De sierkussens vervangen

Wat vinden jullie van hoe onze slaapkamer er nu uit ziet? Al een hele verbetering, toch?


2 reacties op “Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylen”

  April 17, 2018

  Wat ziet het er mooi uit Margot! Vooral die kleur op je wand spat er vanaf

  x


  Kim

  April 18, 2018

  Met “kleine” ingrepen geeft het een heel ander resultaat. Leuk gedaan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie