Onze plannen voor de babykamer - My Simply Special
18/05/2017

Onze plannen voor de babykamer

Jullie hebben in mijn vlogs misschien al wel wat sneak peaks gezien van de spullen voor de babykamer, maar het leek me leuk om mijn plannen en inspiratie eens met jullie te delen in een post. Omdat we niet al te lang na de geboorte van ons kleintje nog gaan verhuizen is de eerste babykamer dus tijdelijk, maar dat maakt het niet minder leuk om er mee bezig te zijn.

Onze plannen voor de babykamer

Onze-plannen-voor-de-babykamer-3

De kleuren

Waar begin je met het plannen van een babykamer? Op Pinterest natuurlijk! Al moet ik zeggen dat ik het toch nog best lastig vind. We hebben nu bijvoorbeeld een heel andere kleur vloer dan waarschijnlijk straks in het nieuwe huis, plus ik ga nu geen muren schilderen, maar wil straks wel graag een tintje op de muur. Maar goed, ik heb een aantal foto’s verzameld en daar samen met Romano naar gekeken. De twee die je hierboven ziet waren onze favorieten en dienen dus als belangrijkste inspiratie.

Op de eerste foto van Matthew Land zie je vooral een rustige basis en verschillende grijstinten. We hebben al veel grijs in huis, dus daar zijn we in elk geval fan van. De tweede foto heeft ook wit als basis en hier heeft Tarina Lyell donkerblauw aan toegevoegd en items in een soort subtiele/vergrijsde tinten turquoise. Een mooie manier om kleur toe te voegen zonder dat het heel heftig wordt. (Al weet ik niet of die tweede tint makkelijk te vinden is, maar dat merken we wel.) Oh, en de combinatie met houten details zorgt voor wat extra warmte. Pretty!

In ons nieuwe huis wil ik graag een vloer in een lichte houtkleur dus dat zal er dan mooi bij passen. Nu hebben we een vloer die wat donkerder en wat rozer is. Iets minder subtiel, maar het zal denk ik wel passen bij de neutrale tinten die we voor ogen hebben.

Onze plannen voor de babykamer

De meubels

Ik geloof dat ik de meubels al uitgezocht had voor ik ook maar de eerste echo achter de rug had. Oeps! Ach, je moet toch van de leuke dingen van zwanger zijn kunnen genieten als je misselijk op de bank ligt, toch? Ik was in elk geval tussen Kerst en Oud en Nieuw vast online gaan rondkijken naar babykamers en kwam deze tegen bij Babypark en die heb ik toen onthouden. (De foto is heel kil vind ik, maar daar moet je even doorheen kijken.) Toen Romano en ik later een keer in de winkel waren, hebben we alle kamers bekeken en kwamen we ook weer op deze uit. Oké, er was nog een andere mooie, maar die was en duurder en minder praktisch. Ik wil namelijk graag een commode met lades want dan kan je makkelijker alle ruimte goed benutten dan wanneer je deurtjes en planken hebt. Plus je kan makkelijker met één hand iets pakken en dat lijkt me met een baby wel handig.

Dit kamertje, en dan heb ik het over de commode en het bedje, is simpel en strak en de commode is later ook als normale ladekast te gebruiken. Prima! Oh, en de kast? Die vonden we niet zo handig ingedeeld, dus in het nieuwe huis gaan we één van onze PAX-kasten van Ikea voor de baby gebruiken. Die kan je lekker indelen zoals je handig vindt en groeit dan vanzelf mee als ons kleintje ouder wordt.

Onze plannen voor de babykamer

Boven het bedje

Deze foto kwam ik ook al vroeg in mijn zwangerschap tegen en ik was meteen helemaal weg van de konijntjes. Ze zijn schattig zonder heel zoet te zijn. Snappen jullie wat ik bedoel? Dit zijn posters die via Etsy verkocht worden. Helaas zijn ze vrij prijzig en kost alleen het verzenden naar Nederland al iets van 25 euro. Heel jammer, want ze bleven door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk ben ik verder gaan zoeken op Etsy en kwam ik vergelijkbare prints tegen waarbij je de digitale versie koopt en die vervolgens zelf kan laten afdrukken. Ik heb het over de posters bovenaan deze post trouwens. Iets minder leuk, maar ook wel heel erg schattig! Mijn plan is dus om die te kopen, lekker groot af te laten drukken ergens en ze in te lijsten in simpele witte lijsten. Ik denk dat ik ze dan boven het bedje op wil hangen.

Onze plannen voor de babykamer

Boven de commode

Ook boven de commode wil ik iets aan de muur en ik zit te denken aan één of twee planken. Misschien van die blinde planken zoals Kim op de foto hierboven heeft gedaan, maar misschien wil ik ook zelf wel iets van hout maken om zo wat warmte aan de babykamer toe te voegen. In elk geval zijn die planken een perfecte plek voor een plantje en andere accessoires.

Onze plannen voor de babykamer

Om te zitten

Ik ben een hele tijd op zoek geweest naar een stoel die een hoge rugleuning heeft (voor als we ‘s nachts moeten voeden en heel moe zijn), er leuk uitziet, niet al te groot is en ook nog betaalbaar. Het leek een onmogelijke opgave, maar op een gegeven moment ontdekte ik dat Ikea een nieuwe collectie heeft en dat daar wel iets leuks tussen zit! Die stoel hebben we bekeken en inmiddels staat hij al thuis. Hij komt in een hoek van de babykamer met daarnaast een bijzettafeltje. Daar heb ik er meerdere van in huis, dus dat komt wel goed. Oh, en een grijs poefje heb ik ook al. Zoiets als die gele op de foto met de konijntjes, dus dat past perfect. Verder lijkt het me ook fijn om een lamp bij de stoel neer te zetten. Ik twijfel nog tussen een staande lamp zoals deze of misschien een tafellampje zoals op de foto hierboven. We hebben meerdere lampen van het merk Zuiver in huis. Daar blijf ik fan van. En ook die grote gloeilampen blijf ik gaaf vinden. Ik heb er al een paar van en je hebt tegenwoordig ook dimbare LED lampen die er zo uitzien. Ideaal lijkt me voor als we ‘s nachts wel licht nodig hebben, maar niet te veel.

Onze plannen voor de babykamer

En verder…

 • Ik wil graag een lekker fluffy kleed op de vloer. Dat staat zo knus en zacht, maar de vraag is of het handig is. Blijft het wel schoon? Een alternatief is een kleiner kleedje dat eventueel ook in de wasmachine kan.
 • Het lijkt me leuk om zo’n stoffen mand neer te zetten voor knuffels en speelgoed. Iets met een grafische opdruk zoals op de foto hierboven.
 • Oh jah, de muren. Daar ga ik nu dus niks mee doen, maar voor het nieuwe huis zit ik te denken aan iets van lichtgrijs, zacht taupe of misschien iets blauws. Daar ben ik nog niet uit, maar gelukkig heb ik nog even.

Wat vinden jullie van onze plannen voor de babykamer? Als de kamer af is zal ik het resultaat nog met jullie delen!

Bron: Foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8

Geschreven-RCategorieën: Interieur, Living, My Life, Zwanger6 reacties op “Onze plannen voor de babykamer”

  May 18, 2017

  Leuk hé! Inspiratie opdoen vind ik ook altijd heerlijk. Ik ben zelf meer van de ouderwetse look (bruin met creme) maar je hebt toffe plaatjes gevonden!


  Nadine

  May 18, 2017

  Leuk zeg, allemaal! Onze babykamer is net af, vind het zo leuk om elke keer even binnen te lopen en alles te bekijken, haha!
  Een tipje voor die stoffen manden: wij hebben er laatst eentje bij de Kwantum gekocht voor maar 6 of 8 euro! (Weet de prijs niet meer precies). Ook had je kleinere voor 3/4 euro, in allemaal verschillende printjes!


  MySimplySpecial
  May 18th, 2017


  Dat is een fijne tip, ik ga snel eens kijken. Dankjewel!  May 18, 2017

  Wij vonden een kleedje ook leuk, tot we iedere nacht in het donker onze nek braken over dat ding. Niet handig met een baby op je arm.

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat straks!


  MySimplySpecial
  May 18th, 2017


  Oeps, dat klinkt heel onhandig inderdaad!  May 19, 2017

  Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien! Dat lijkt me zo leuk, om zoiets in te richten!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie