Ruimte besparen in huis - My Simply Special
25/08/2017

Ruimte besparen in huis

Slimme oplossingen die ruimte in huis besparen zijn altijd handig. Of je nou veel ruimte hebt of niet. Natuurlijk is het slim om te beginnen met het opruimen van je spullen zodat je geen onnodige items aan het bewaren bent. Maar hoe berg je de rest zo goed mogelijk op? Ik heb al verschillende posts over dit onderwerp geschreven en vandaag deel ik wat handige oplossingen die je in kan zetten om ruimte te besparen.

Ruimte besparen in huis

Ruimte besparen in huis

Organiseren aan de muur

Gaatjesborden zijn leuk te gebruiken als decoratie, maar ze zijn ook heel handig. Je kan er alles mee organiseren. Denk bijvoorbeeld aan (tuin)gereedschap, inpakmaterialen, DIY-spullen, kantoorartikelen, keukenspullen en ga zo maar door. Alles heeft duidelijk een eigen plek en is heel makkelijk te pakken en terug te hangen.

Ruimte besparen in huis

Ruimte besparen in huis

Ruimte besparen in huis

Slimme meubels

Sommige meubels zijn zo ontworpen dat ze een dubbele functie hebben. Een salontafel met een mand eronder waar je weer dekentjes in kan stoppen bijvoorbeeld. Door meubels te kiezen met ingebouwde opbergruimtes kan je enorm veel ruimte besparen. Denk bijvoorbeeld aan een bed met lades eronder, een poef die open kan of zelfs een bank met planken eronder.

Ruimte besparen in huis

Ga de hoogte in

De meeste mensen hebben spullen in huis die ze niet weg willen of kunnen doen, maar die ook niet dagelijks gebruikt worden. Prima items dus waarvoor je best even een opstapje kan pakken als je ze dan toch een keer nodig hebt. Door met kasten goed de hoogte in te gaan, gebruik je je muren optimaal en kan je heel snel meer opbergruimte creëren zonder vloeroppervlak kwijt te raken.

Ruimte besparen in huis

Ruimte besparen in huis

Gebruik haakjes

Nu we het toch over muren hebben: gebruik haakjes! Die badjassen die rondslingeren? Die kunnen best aan een haakje achter een deur gehangen worden. Of misschien zelfs áán de deur. En wat dacht je van een (plak)haakje voor de afwasborstel? Of de handdoek en theedoek? Hang ze aan de binnenkant van kastdeurtjes, aan de binnenkant van kasten of op de kopse kant van je aanrechtblok.

Ruimte besparen in huis

Ruimte besparen in huis

Verdubbel de ruimte

Kasten zijn handig, maar ze zijn helaas niet allemaal even flexibel. Als je een plank vult met blikken soep dan heb je daarboven misschien wel ruimte over. Of wat dacht je van de hoge ruimte in het gootsteenkastje? Door daar weer rekjes in te zetten of mandjes in op te hangen, verdubbel je de ruimte eigenlijk.

Ruimte besparen, hoe doen jullie dat thuis?

Bron foto’s: IkeaCategorieën: Interieur, Living, Organiseren
Tags:1 reactie op “Ruimte besparen in huis”
    Lisan

    August 30, 2017

    Leuk, dit soort artikelen! Vond het ook leuk om te zien hoe je de lades van de commode bijvoorbeeld organiseert haha!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie