Wat stop je in je ziekenhuistas? - My Simply Special
03/11/2017

Wat stop je in je ziekenhuistas?

Wat stop je allemaal in je ziekenhuistas? Om die vraag te beantwoorden heb ik tijdens mijn zwangerschap heel veel lijstjes bekeken op internet. Ik wilde niet te veel meeslepen, maar wat als je toch wat langer in het ziekenhuis moet blijven? Inmiddels is mijn bevalling al weer even geleden en ik heb uiteindelijk twee keer twee nachten in het ziekenhuis gelegen. Vandaag vertel ik wat ik handig vond om bij me te hebben en wat ik niet gebruikt heb.

Wat stop je in je ziekenhuistas?

Voor Liam

Handig:

 • Setje kleding in maat 50 (romper, shirtje, broekje, sokjes en een mutsje)  –  Ingepakt in een ziplockzakje met de maat er op.
 • Setje kleding in maat 56
 • Omslagdoek
 • Dekentje
 • Autostoel

Niet gebruikt:

 • Billendoekjes  –  Die hadden ze in het ziekenhuis, maar verschilt misschien per locatie.
 • Luiers  –  Ook die hadden ze in het ziekenhuis.
 • Vest/jasje  –  We hebben het dekentje over Liam heen gelegd toen we vertrokken, mar in de winter heb je vast wel een vestje nodig.

Handig om te weten:

Direct na de geboorte kreeg Liam een mutsje op uit een van de setjes kleding die ik ingepakt had. Na een uurtje ofzo werd hij aangekleed en kreeg hij het mutsje uit het andere setje op, aangezien de eerste niet meer schoon was. Omdat we wat langer in het ziekenhuis moesten blijven, hadden we niet genoeg kleertjes in de juiste maat mee om Liam de twee dagen na de geboorte om te kunnen kleden. Familie heeft daarom wat voor ons opgehaald thuis. Prima!

Wat stop je in je ziekenhuistas?

Mijn kleding

Handig:

 • Badjas
 • Slippers
 • Nachthemd  –  Een heel zacht, maar lekker goedkoop exemplaar met handige knoopjes aan de voorkant.
 • Voedings-bh  –  Ik droeg in het begin voornamelijk zachte voedingstopjes, want die zijn heel comfy in bed.
 • Boxers  –  Bij de Primark had ik een set naadloze boxers gekocht in de grootste maat. 
 • Topjes  –  Tijdens de bevalling droeg ik een zwart topje met dunne bandjes en later heb ik een schone aangetrokken.
 • T-shirts  –  Vooral gebruikt toen ik met gebroken vliezen moest wachten op de bevalling.
 • Broek  –  Een comfy en losse broek voor in het ziekenhuis of als je naar huis gaat.
 • Vestje

Niet gebruikt:

 • Reserve nachthemd
 • Warme sokken  –  Ik lag met blote voeten in bed en liep verder rond op slippers, maar misschien is dat in de winter wel handig.

Handig om te weten:

Die grote boxers waren de eerste dagen na de bevallig heel fijn. Daarna ben ik wel nog een tijd boxers blijven dragen in verband met het kraamverband, maar al snel vond ik mijn normale maat prettiger zitten.

Wat stop je in je ziekenhuistas?

Overigen

Handig:

 • Toilettas  –  Wat basic producten in mini-formaat.
 • Haarspullen
 • Make-up  –  Niet noodzakelijk, maar ik vond het fijn om mezelf een beetje op te frissen voor het bezoek kwam.
 • Lippenbalsem
 • Bril
 • Waterflesje  –  Ik had een exemplaar met een soort ingebouwd rietje. Hierdoor hoefde je je hoofd niet achterover te bewegen en dat was erg fijn tijdens de bevalling.
 • Snacks
 • Druivensuiker
 • Oplader telefoon
 • E-reader van mij  –  Vooral gebruikt toen ik met gebroken vliezen in het ziekenhuis lag en na de bevalling om te kunnen slapen ‘s avonds.
 • E-reader van Romano  –  Romano heeft zitten lezen tijdens de weeën.
 • Extra kleren voor Romano
 • Ziekenhuiskaart
 • Zwangerschapskaart
 • Legitimatie
 • Telefoons van allebei
 • Sleutels
 • Portemonnee van allebei  –  Inclusief verzekeringspasje.
 • Geboorteplan  –  Al kan ik me niet herinneren of er in het ziekenhuis naar gekeken is…

Niet gebruikt:

 • Zwembroek van Romano  –  Die hadden we mee voor het geval ik weeën op wilde vangen onder de douche.
 • Verlengsnoer  –  De snoeren van onze opladers waren lang genoeg.
 • Rietjes  –  Ik heb ze niet nodig gehad, aangezien ik me vrij goed voelde na de bevalling, maar het ziekenhuis heeft ze ook.
 • Zoogcompressen  –  Had ik op dat moment nog niet nodig, thuis wel.
 • Muntjes  –  Handig voor een rolstoel, maar ik kon zelf het ziekenhuis inlopen.

Handig om te weten:

Weet je heel zeker dat je moet blijven slapen in het ziekenhuis? Dan kan ik je ook aanraden om je kussen mee te nemen. Romano is na de eerste nacht naar huis gegaan om voor ons allebei een kussen op te halen. Ook toen we uiteindelijk weer terug naar het ziekenhuis moesten voor de bevalling, namen we meteen onze kussens mee. We wisten immers dat we daar zouden moeten blijven slapen.

Verder is een camera (met alle toebehoren) iets dat je mee kan nemen. Wij hebben ervoor gekozen mijn telefoon te gebruiken om alles vast te leggen.

Wat stop je in je ziekenhuistas?

Ik ben benieuwd, wat staat er niet op mijn lijst maar vonden jullie wel onmisbaar in jullie ziekenhuistas?Categorieën: Baby, Kids, My Life, Zwanger3 reacties op “Wat stop je in je ziekenhuistas?”
  Christine

  November 4, 2017

  In mijn koffer miste de shampoo..
  Heel stom, er zat dus wel een mini-conditioner in m’n vluchtkoffer, maar geen shampoo! Ze hebben mijn haren toen maar gewassen met Zwitsal.
  En ik had een outfit in m’n koffer gepakt van een shirt, blouce en rok en ik was vergeten daar een panty bij te doen.. hartje winter.. dus had ik m’n pyamabroek aan bij het verlaten van het ziekenhuis :s
  De hele insteek was ook gewoon een thuisbevalling.. en ik ben ook thuis bevallen maar werd daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De koffer, die al 9,5 week klaar stond sinds week 32, had ik nadien ook nooit meer ingekeken, dus dat zou ik een volgende keer wel anders aanpakken!


  Anneloes

  November 8, 2017

  Ik ben heel benieuwd waar je nachthemd van is. In verband met een geplande keizersnede ben ik nog op zoek naar een dergelijk nachthemd😃.


  MySimplySpecial
  November 8th, 2017


  Oeh spannend, wanneer is het zover? Ik heb dat nachthemd bij Primark gekocht, daar hadden ze op dat moment meerdere van dat soort hemden en ik heb de zachtste uitgekozen die ik kon vinden


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie