Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer - My Simply Special
20/05/2019

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Yes, ik kan eindelijk laten zien hoe Liams nieuwe kamer er uit ziet! Zijn oude babykamer wordt de nieuwe kamer voor Zusje en mijn werkkamer hebben we veranderd in een peuterkamer voor ons mannetje. Het duurde even voor ik alle spullen verzameld had en af kon maken, maar het is nu eindelijk tijd voor een roomtour en ik vertel waar alles vandaan komt.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Laten we bij het begin beginnen. Als je Liams kamer in loopt, is dit wat je ziet. 

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Het belangrijkste item is natuurlijk het bed. We hebben ervoor gekozen om het ledikantje door te schuiven naar Zusje en Liam heeft een volledig éénpersoonsbed gekregen. Het bed hebben we zelf gemaakt en daar zal binnenkort een DIY van online komen.  Om ervoor te zorgen dat Liam niet uit bed valt, hebben we van die schuimachtige isolatiebuizen gekocht en onder het hoeslaken geschoven. Werkt prima!

Voor het bed ligt het kleedje dat eerst voor mijn bureau lag. Ik was op zoek naar een kinderkleed, maar deze stond zo leuk dat we hem hebben laten liggen. Bij het voeteneinde staat een mand die eerst op de babykamer stond. Als ik me niet vergis kocht ik die een paar jaar terug bij Kwantum. Boven die mand hangt de groeimeter die ik zelf maakte aan een haakje van Karwei. Op het voeteinde ligt een deken van Prénatal (die we bij Liams geboorte kregen als kraamcadeau) en een beer die ik ooit als kind meenam uit Canada.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Bij het hoofdeinde van het bed hebben we een subtiel lampje neergezet van Ikea. Ik was aan het kijken naar echte nachtlampjes, maar zag niks leuks en ik had niet zo veel zin gaten te gaan boren. Dit vonden we een mooi alternatief.

Toen ik met deze kamer bezig was, kreeg ik een mailtje van Bedsupply.eu met de vraag of ik wat spullen van ze wilde proberen. Ik ga lang niet altijd op dit soort aanvragen in, maar deze kwam als geroepen. Ik had voor Liam namelijk allemaal nieuw beddengoed nodig. Uiteindelijk bestelde ik een 4-seizoenen-dekbed en dit speciale kussen voor kleine kinderen waar Liam echt helemaal weg van is. Vaak zijn dat soort kussens kleiner, maar deze heeft normale maten waardoor je verder normale overtreksets kan kopen. Nu we het daar toch over hebben, ik koos ‘Breeze Blue Katoen’ van het merk Beddinghouse uit (jeanslook) en bestelde daarna zelf ook ‘Odd Twins Antraciet’ van het merk Walra (met plusjes en strepen), zodat ik ook nog af en toe kan wassen. Wel zo handig. Op de foto zie je verder een blauw sierkussen van spijkerstof en een stervormig exemplaar die ik allebei zelf gemaakt heb.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Boven het bed wilde ik eerst een collage van posters maken, maar uiteindelijk vonden we het leuker om deze twee stoere plankjes van Kwantum op te hangen. Toevallig werd ik ook gemaild door Poster Store of ik interesse had in hun assortiment. Dat kwam goed uit, aangezien ik zelf al aan het zoeken was naar leuke posters om op de plankjes te plaatsen. Ik koos uiteindelijk voor twee exemplaren die ik niet alleen mooi vond, maar die ook perfect bij de kleuren van Liams kamer passen en de lijsten voegen wat warmte toe. Als jullie ook wat leuks willen bestellen, met de code “mysimplyspecial30” krijg je tot en met 3 juni 2019 30% korting op posters (excl. Selection).

Om het geheel compleet te maken heb ik het klembordje toegevoegd (stond eerst op de babykamer) en het letterblokje (zelfgemaakt, de DIY komt er aan). We wilden namelijk een beetje kleur toevoegen en kozen uiteindelijk voor oranje. Dat zag je net al terugkomen in het kussen en dit letterblokje zorgt ook weer voor een mooi accent.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Tijd om de andere kant van de kamer te laten zien! Om wat kleur toe te voegen, wilden we eerst een lambrisering schilderen, maar uiteindelijk zijn we voor deze driehoek gegaan en daar hebben we geen spijt van. Zo wordt de donkere kleur niet te veel, maar het maakt de kamer wel een stuk interessanter.

In de hoek hebben we een PAX-kast van Ikea neergezet. Ik blijf ze ideaal vinden aangezien er veel in past, je de indeling zelf kan bepalen en ze echt met je mee kunnen groeien. Daarnaast hebben we twee keer de bekende STUVA/FÖLJA combinatie neerzet met daarop een meubelpaneel van Karwei. Het stoeltje van Wehkamp maakt het ‘bureautje’ af. 

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

Om deze hoek een beetje aan te kleden en het oranje terug te laten komen heb ik een mandje van Woonexpress toegevoegd.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

In de andere hoek staat een zelfgemaakt kussen. De lamp die je daarboven ziet hangen hebben we samengesteld bij Stoersnoer en vervolgens zelf in elkaar gezet. Hij hangt aan een haakje van Karwei. Als laatste zie je helemaal rechts nog een boekenrekje van Ikea. Ik had ‘m eerst bovenop het bureau staan, maar zo kan Liam zelf makkelijker bij de boeken.

Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer

We hebben Liam steeds betrokken bij het opbouwen van deze kamer en hij vond het allemaal prachtig. Hij speelt er nu ook graag en slaapt goed in zijn nieuwe bed. Ja, we zijn er allemaal heel blij mee. (De vernieuwde babykamer kan ik nu ook snel laten zien, nog even geduld.)

Wat vinden jullie van het resultaat?


8 reacties op “Zwangerschapsupdate #34: Liams nieuwe kamer”
  Anita te Gussinklo

  May 20, 2019

  Wat een mooi kamertje heeft Liam gekregen.  May 20, 2019

  Dit kamertje is echt prachtig en mooi rustig. Helemaal mijn smaak!
  Liefs  May 20, 2019

  Wat een mooi kamertje hebben jullie ervan gemaakt. Ik vind het veel rust uitstralen, maar het heeft aan de andere kant ook wel weer wat speels! Vooral dat speelhoekje met dat bureautje is zo schattig. Wat een origineel idee ook om de muren zo in een driehoek te schilderen, dat geeft echt een prachtig effect.


  Christine

  June 2, 2019

  Zo mooi, ik kan ook niet wachten op de DIY, reuzenknap dat jullie zo’n mooi bed hebben gemaakt..!!
  Die driehoeken zijn echt heel gaaf op de muur, mooie balans zo in kleur..
  Vraagje: gaat Liam er niet uit tijdens het slapen om te spelen?


  MySimplySpecial
  June 3rd, 2019


  Dankjewel! Liam komt heel soms even z’n bed uit als hij niet zo goed in slaap kan vallen, maar dat is meestal snel klaar als we zeggen dat hij weer naar bed moet. Ik was bang dat dat lastig zou worden, maar ‘t is me heel erg meegevallen.


  Marianne

  July 26, 2019

  Hoi Margot, Ik heb een vraagje: In Liam zijn prachtige nieuwe kamer staat zo’n leuk boekenrekje van Ikea op de grond. Nu ben ik gister wezen kijken bij Ikea maar kan het niet vinden. Weet jij misschien nog hoe dat rekje heet en waar dat onder valt. De medewerkers hebben ook nog gezocht voor mij maar moeten toch een naam weten van het artikel.
  Ik wil je een compliment geven over de 2 prachtige nieuwe kamertjes van Liam en zusje. Echt heel smaakvol


  MySimplySpecial
  July 26th, 2019


  Hi! Het is de FLISAT boekenstandaard en hij zou op de kinderafdeling moeten staan. Hopelijk kan je ‘m vinden of online bestellen. En dankjewel voor je complimentjes!


  Marianne

  July 28, 2019

  Hoi Margot,
  Ik heb de FLISAT boekenstandaard gevonden.
  Hartstikke bedankt voor het doorgeven van de naam.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie