Zwangerschapsupdate #36: De babykamer - My Simply Special
10/06/2019

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Ik heb een beetje geheimzinnig gedaan over de babykamer, maar vandaag ga ik dan eindelijk laten zien hoe het er allemaal uitziet! We hebben de basis (de meubels en indeling) hetzelfde gehouden. Door de kleur op de muur en de accessoires wel aan te passen, is het toch echt een andere kamer geworden. Kijk maar mee!

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Ik zal jullie eerst even een overzicht geven van hoe we de ruimte ingedeeld hebben en daarna vertellen waar alles vandaan komt. Dit is wat je ziet als je in de deuropening staat. Links om de hoek staat een grote kledingkast en tegen de lange muur staat het bedje. Rechts zie je nog net de hoek van de commode.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Als je de kamer binnenloopt zie je het zithoekje…

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

…en als ik dan vanuit de andere kant kijk zie je de kast wat beter. We hebben dus gekozen voor een witte basis voor de muren en de meubels. Hier hebben we een zalmroze lambrisering aan toegevoegd. Het is een warme kleur waar ik echt heel vrolijk van word en de hele kamer wordt er zonnig van. Verder zie je hout en grijs terug in de details.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Goed, terug naar het begin. Meteen bij binnenkomst zie je deze leuke groeimeter hangen. Ik had er voor Liam ooit een gemaakt en wilde voor Zusje hetzelfde doen. Hij hangt met behulp van een houten haak (Karwei) aan de zijkant van de PAX-kast (Ikea). Het haakje past mooi bij de houten deurgrepen van de kast en de andere houten elementen in de kamer.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

De commode kochten we bij Babypark en daarop ligt een aankleedkussen met een zelfgemaakte hoes. Op de vloer zie je een simpel prullenbakje staan dat we gebruiken voor de luiers. Helemaal in de hoek van de babykamer staat een stoel (Ikea) die perfect is om voedingen in te geven. Het grijze kussentje heb ik zelfgemaakt en de plaid is weer van Ikea. Hij is heel lichtroze, wat mooi past bij de muur. Naast de stoel staat trouwens nog een bijzettafeltje (Kwantum) met een lampje (Ikea) waar je makkelijk wat spullen op kan leggen als je zit te voeden.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Aan de andere kant van de stoel staat een poefje (Westwing). Hij is heel licht en dus makkelijk met één hand te verplaatsen als je in de stoel zit. Zo kan je ‘m snel voor de stoel plaatsen als je je benen neer wil leggen tijdens bijvoorbeeld een nachtvoeding. Het kleedje is trouwens van Ikea en de mand in de hoek (Kwantum) gebruiken we voor knuffels.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Boven de stoel hingen al deze mooie planken (alweer Ikea) en die heb ik gevuld met leuke accessoires. Helemaal links zie je een lichtsnoer hangen met van die katoenen balletjes (Westwing) en op de bovenste plank staat een gekregen poppetje en een houten deco-ding van Intratuin. Op de onderste plank staan twee fotolijsten met lieve posters die ik uit mocht zoeken bij Poster Store. Helemaal rechts staat een nachtlampje van A little Lovely Company (waar ik nog een nieuwe batterij in moet stoppen).

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

In dit ledikantje (Babypark) heeft Liam dus ook gelegen en hij kan makkelijk nog een ronde mee. Ik heb er beddengoed van Prènatal in liggen met een zelfgemaakte deken. Beide knuffels zijn van Happy Horse. We gaan het bedje trouwens de eerste weken bij ons op de slaapkamer zetten, maar dat doen we pas als het zover is.

Zwangerschapsupdate #36: De babykamer

Wat vinden jullie van de vernieuwde babykamer? Ik ben er in elk geval heel erg blij mee!


17 reacties op “Zwangerschapsupdate #36: De babykamer”

  June 10, 2019

  Dat hebben jullie weer mooi gedaan!
  X


  MySimplySpecial
  June 10th, 2019


  Dankjewel!  June 10, 2019

  Wat een prachtige kleur roze! En ook niet te druk zo in contrast met dat wit. Ik vind het echt een heel lief en gezellig kamertje geworden! Voor je het weet ligt ze heerlijk in het ledikantje!


  MySimplySpecial
  June 10th, 2019


  Dankjewel! Ja nog maar een paar weken, het komt snel dichterbij!


  Gaby

  June 10, 2019

  Wat een schattig babykamer niet zo zoetig en toch meisjesachtig


  Marianne

  June 17, 2019

  Wat een leuke schilderijen hangen er boven het ledikantje. Zijn dat posters?
  Het ziet er allemaal zo perfect en gezellig uit. Mijn complimenten.

  Groetjes, Marianne


  MySimplySpecial
  June 17th, 2019


  Dankjewel, wat lief! En ja dat zijn inderdaad posters. Ik heb de prints gekocht via Etsy en ze hier in NL laten printen. Daarna heb ik ze in grote lijsten gedaan.


  Cynthia

  August 10, 2019

  Van welk merk is de ledikant?


  MySimplySpecial
  August 11th, 2019


  We kochten ‘m bij Babypark


  Jellie

  August 14, 2019

  Hoi hoe hebben jullie de hoogte van de lambrisering berekend? Bij ons zijn de hoogte van het ledikant en commode ongelijk. Scheelt 5 cm.


  MySimplySpecial
  August 15th, 2019


  We hebben gewoon op gevoel een hoogte gekozen, maar zijn wel onder het lichtknopje gebleven. Het zou goed kunnen dat onze meubels ook niet even hoog zijn, maar dat vind ik verder niet erg omdat de roze kleur er een aardig stuk bovenuit komt. Op internet lees ik trouwens dat tussen de 1,2 en 1,5 meter boven de vloer gangbaar is. Mocht je het fijn vinden, dan kan ik die van ons ook opmeten voor je.


  Mysci

  April 11, 2020

  Hoi,

  Leuk hoor!
  Wat zijn de afmetingen van dit kamertje?

  Groetjes


  MySimplySpecial
  April 12th, 2020


  Ik denk ongeveer 2,5 bij 4 meter.


  Floor

  April 16, 2020

  Leuke kamer! Welke stoel van de ikea is het? Ik ben nog op zoek naar een voedingstoel voor op de babykamer.


  MySimplySpecial
  April 16th, 2020


  Het is de Vedbo met hoge rugleuning.


  daisy

  June 16, 2020

  Hi, welke planken en planken dragers zijn het? Ik ben opzoek naar dit model 🤗
  Groetjes daisy


  MySimplySpecial
  June 16th, 2020


  Ik heb dit een paar jaar terug bij IKEA gekocht, maar ik zie het nu niet meer staan. Deze plankdragers lijken er wel wat op: https://ingka.page.link/KKEfPpWm3dJjyxJJ7 (en dan met een simpele, witte plank van IKEA).


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie